De Smoezels en de reuzeninktvis

De Smoezels en de reuzeninktvis
Categorieën: ,
Tags: ,
Author:
Series:

‘Er schijnen daar enorme wezens voor te leven die met hun reisachtige tentakels hele schepen de diepte in kunnen trekken…’

Slijmerig slijk en tenenkaas, de Smoezelkinderen willen eindelijk weer eens een avontuur beleven! En wat is er nou spannender dan een zoektocht naar een schat in de Chinese Duivelszee? Daarom is het een superstinkplan om met de tijdreismachine van professor Proos Sekko terug te gaan naar 1604. Maar er liggen wel gevaren op de loer: een reuzeninktvis die op zoek is naar een smakelijk hapje en echte piraten! Het is maar goed dat Smoezels zo sterk, slim en moedig zijn!

In drie woorden

Avontuurlijk, smerig, spannend

In meer woorden

Ken jij de Smoezels al? Ze zijn groen, ze wassen zich niet en stinken enorm. Ze wonen op een grote berg met afval, eten dingen die wij nooit zouden eten, en houden van dingen die wij juist vies vinden. Na prentenboeken en avi-leesboekjes is er nu een voorleesboek uitgebracht met een nieuw avontuur.

Terwijl de ouders van de Smoezelkinderen in hun nieuwe vuilniszakhangmat liggen te relaxen, zijn zij toe aan een avontuur. Ze besluiten om naar professor Proos Sekko te gaan om te kijken wat hij aan het doen is. De professor wil net een collega in een duikcapsule met de tijdreismachine terug laten gaan naar het jaar 1604, om op zoek te gaan naar Chinese vazen uit de Ming-dynastie. Het schijnt dat er in die tijd ook reuzeninktvissen rondzwommen in de zee, maar dat doet de professor af als fabeltje.

De Smoezelkinderen mogen met de professor mee in de duikcapsule en wanneer ze onder water verdwijnen, raakt de professor bewusteloos. Het komt nu op de Smoezelkinderen aan om de schat te vinden. Wanneer ze een kist omhoog willen takelen, lijken ze vast te zitten. De reuzeninktvis heeft ze te pakken! Zou dat goed komen?

Kinderen kunnen erg genieten van de verhalen over deze groene wezentjes. Ze zijn vies, zeggen gekke dingen als ‘Potverdriekikkerbillenscheet’, en eten de meest gekke dingen. In het boek zijn veel illustraties te vinden die het verhaal aanvullen. Voordat het verhaal begint staan er pagina’s in het boek die op een beeldende manier laten zien wie de Smoezels zijn er waar ze van houden. Zo is het verhaal ook geschikt voor kinderen die nog niet eerder van de Smoezels hebben gehoord.

Dit avontuurlijke voorleesboek is geschikt voor kinderen van ongeveer 7 jaar.

 

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *