De speurders van morgen – De kunstroof

‘De grond lag bezaaid met versplinterd glas. Er was een deur ingeslagen…’

Sinds Jonas’ opa een tijdmachine bouwde, leeft hij één dag verder in de toekomst. Nu stuurt hij Jonas en Maartje de boodschap dat er een museumroof gaat plaatsvinden. Aan de hand van raadsels, puzzels en een escaperoom moeten zij de wereldberoemde kunstwerken zien terug te krijgen. Gaat het hun lukken? En wie is die mysterieuze Van Gogh die achter de kunstroof zit?

In drie woorden

Spannend, raadselachtig en beeldend

In meer woorden

Er is een nieuw deel verschenen in de Speurders van morgen – serie! In dit deel krijgen Jonas en Maartje te horen dat er een museumroof gepleegd gaat worden. De opa van Jonas zit namelijk vast in de toekomst. Om precies te zijn, hij zit één dag verder. Via een speciaal apparaatje kan hij af en toe met hen communiceren en hen waarschuwen voor het nieuws van morgen. Jonas en Maartje gaan op onderzoek uit bij het museum. Ze moeten allerlei raadsels en puzzels oplossen en uiteindelijk een echte escaperoom spelen. Zal het hen lukken om de gestolen werken weer veilig terug te krijgen in het museum?

Wanneer je eenmaal begonnen bent in dit boek, kun je het maar moeilijk wegleggen. De spannende gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. De hoofdstukken zijn relatief kort. Ze zijn geschreven vanuit het perspectief van Maartje. In het verhaal groeien Jonas en Maartje steeds verder naar elkaar toe. Ondanks de grote verschillen tussen hen, hebben ze respect voor elkaar en begrijpen ze elkaar steeds beter.

Het verhaal is beeldend geschreven. In het verhaal komen regelmatig raadsels voorbij. Als lezer ben je gedreven om de raadsels goed op te lossen. De raadsels geven een extra dimensie aan het verhaal. De tekst wordt hier en daar afgewisseld met mysterieuze zwart-wit illustraties van Marianne van der Walle. Ze maken het verhaal spannend en geven het verhaal sfeer.

De kunstroof is het tweede deel uit de serie. Eerder schreven wij al een boekentip over het eerste deel, De overval. Je vindt de boekentip hier. De boeken uit deze serie kunnen prima los van elkaar gelezen worden. In dit deel wordt er in het eerste hoofdstuk even kort teruggeblikt naar het voorgaande avontuur. Zo ben je op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen en snap je het verhaal beter.

Een origineel detective-avontuur voor echte speurders vanaf 9 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *