De speurders van morgen – De overval

‘Het is me gelukt! Ik ben door de tijd gereisd! Er zijn alleen twee problemen…’

Wat zou jij doen als je wist dat er morgen een bankoverval zou plaatsvinden? Zou je dan je eigen leven op het spel zeten om dat van een ander te redden? Jonas moet zich die vraag snel gaan stellen, want zijn opa heeft een tijdcapsule gebouwd en leeft nu één dag verder in de toekomst. De berichtjes die Jonas van hem ontvangt, zijn niet mals…

In drie woorden

Spannend, mysterieus en beeldend

In meer woorden

Er is een nieuwe serie verschenen bij Clavis uitgeverij, De speurders van morgen. De overval is het eerste deel in deze razend spannende serie. De opa van Jonas is uitvinder. Hij werkt al jaren aan een tijdcapsule. Hij wil zo graag terug naar die ene datum. Maar steeds als hij zijn tijdcapsule probeert, gaat er wel iets mis. Tot vandaag. De tijdcapsule werkt, maar nu blijkt opa niet in het verleden te zijn, maar in de toekomst. Opa komt erachter dat er morgen een bankoverval zou worden gepleegd. Lukt het Jonas om de bankovervallers te stoppen voordat het uit de hand loopt?

Wanneer je eenmaal aan dit boek begonnen bent, kun je het maar moeilijk wegleggen. De spannende gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. De hoofdstukken zijn relatief kort en beeldend geschreven. Je zit helemaal in het verhaal, waardoor je zelf soms over je schouder begint te kijken.

De tekst wordt hier en daar afgewisseld met paginagrote zwart-wit illustraties van Marianne van der Walle. Deze illustraties passen perfect bij de sfeer van het verhaal en geven het iets mysterieus.

In het boek komen een aantal verschillen naar voren tussen de hoofdpersonages. Er zijn o.a. verschillen te ontdekken in opvoeding, gezinssamenstelling en sociaal milieu. Gedurende het verhaal ontdek je steeds meer en leer je de hoofdpersonages beter kennen. Ook leren ze elkaar beter kennen. Ze krijgen daardoor meer respect en begrip voor elkaar. De spanning in het verhaal is goed opgebouwd. Het blijft onvoorspelbaar tot het einde. En zelfs dan heb je nog niet overal antwoord op gekregen. Ik kan niet wachten tot deel 2 verschijnt!

Geschikt voor dappere lezers vanaf 9 jaar!

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *