De Spiekpietjes – goed nieuws voor Sinterklaas

Kukeleku Sinterklaas! Wakker worden! Je moet opstaan! De blaadjes aan de bomen kleuren oranje en geel en sinterklaastijd komt eraan!

Op een dag staat Sinterklaas op met een dipje. Hij wil geen Sinterklaas meer zijn. Misschien wil hij wel bergbeklimmer worden, of een popster of een leuke kleuterjuf. De Spiekpietjes hebben goed nieuws voor Sinterklaas en bezorgen hem de perfecte baan!

In drie woorden

Grappig, positief en je weg zoeken

In meer woorden

Een nieuw deel in de serie van de Spiekpietjes, en wat voor een!

Voor wie de Spiekpietjes nog niet zou kennen: De Spiekpietjes zijn kleine geheimzinnige sinterklaashulpjes. Elk jaar als de blaadjes van de bomen dwarrelen, trekken ze de wereld rond. Ze letten goed op of je dit jaar braaf bent, thuis maar ook in de klas of bij oma en opa. De Spiekpietjes hebben elk hun eigen kleine telefoon waarmee ze alle info naar Spanje kunnen doorbellen. Daar wordt het grote rode boek van Sinterklaas netjes aangevuld en zo heb je meteen het antwoord op de vraag: Hoe weet de Sint toch zo veel over ons? Een geestige manier om de periode voor het Sinterklaasfeest extra magisch te maken.

Wat is dit weer een warm en grappig verhaal over Sinterklaas geworden.

Ook de Sint heeft af en toe wel eens een off day. Op een dag wordt hij wakker en wil geen Sint meer zijn. Samen met de Spiekpietjes mijmert hij over wat hij leuk zou vinden….. Misschien wil hij wel kapitein worden, of een barista met een hippe baard en hoedje, of speelgoed-tester. De Spiekpietjes luisteren naar de wensen van Sinterklaas en aan het einde van het verhaal hebben de Spiekpietjes goed nieuws voor Sinterklaas en bezorgen hem de perfecte job! Maar is Sinterklaas het met hen eens?

Een leuk kinderboek met mooie kleurige tekeningen, voor iedereen vanaf twee jaar, om samen te lezen terwijl jullie uitkijken naar de komst van Sinterklaas.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *