De staf van de farao

‘En hoewel ik bang ben dat dit een baan aan boord van een piratenschip is, is een baan nog steeds een baan.’

Storm wordt scheepsjongen op De Zwarte Hond. Pas wanneer die echt uitvaart, ontdekt Storm dat het geen piraten-, maar een detectiveschip is. De bemanning bestaat uit de slimste piraatdetectives die er zijn. Zij lossen mysteries van de Zeven Zeeën op. In het kraaiennest ontmoet Storm Ross; zij helpt hem overleven aan boord. Hun eerste opdracht: een gestolen staf en een verdwenen schip vol mummies opsporen. Zijn Ross en Storm nog slimmer dan de allerslimste piraten?

In drie woorden

Avontuurlijk, grappig, detective

In meer woorden

Storm is een wees die tot voorkort in het weeshuis woonde. Maar omdat hij te groot en te oud wordt, heeft de directrice hem eruit geschopt. Gelukkig zag hij bij de bakker een briefje hangen waarop stond dat er een scheepsjongen gevraagd werd voor het schip de Bloedhond. Wanneer Storm bij het schip aankomt, schrikt hij. Het lijkt wel een piratenschip! Wanneer ze uitvaren, ontdekt Storm dat het geen ‘gewoon’ piratenschip is, maar een heus detectiveschip. De bemanning probeert met elkaar de mysteries van de Zeven Zeeën op te lossen. De opdracht die ze krijgen bij uitvaren is om op zoek te gaan naar een gestolen staf, de staf van de farao. De staf is gestolen uit het museum waarbij ook de vitrinekasten kapot zijn geslagen. Kapitein Stinker gaat samen met zijn bemanning op onderzoek uit. Gaat ze het lukken om de staf terug te vinden? En kan Storm helpen bij zijn allereerste opdracht?

Dit boek is het eerste deel in de trilogie over Scheurbuik Stormsz. Het is een spannend verhaal waarin je helemaal wordt meegenomen. De insteek is origineel. Piraten die genoeg hebben van het zoeken naar schatten, hebben een carrière switch gemaakt, ze zijn nu detectives. Tijdens het lezen leer je, zonder dat je het bewust doorhebt, over het leven op een schip. Dat is een mooie bijkomstigheid. Verder is het een verhaal met veel vaart en spanning, wat menig kind zal aanspreken. De illustraties zijn in zwart/wit en zijn in grote getalen aanwezig. Op bijna elke pagina is er een te vinden. De tekenstijl van Mark Elvins zit vol humor en vult het verhaal goed aan.

Geschikt voor speurneuzen vanaf 8 jaar.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *