De sterrenkundige

De sterrenkundige
Categorieën: ,
Publisher:

Ga je mee op reis met de sterrenkundige?  Ze gaat naar een heel ver land  om vanaf een hoge, stille plek nog meer sterren aan de hemel te kunnen zien.

Sterren en planeten! De sterrenkundige weet er heel veel over. Met telescopen, computers en veel geduld doet ze onderzoek naar het heelal. Soms reist ze zelfs naar een sterrenwacht in het hooggebergte, omdat ze op die hoge plek de ruimte nog veel beter kan zien door de telescopen.

In drie woorden

Verhelderend, informatief, kleurrijk

In meer woorden

Een kleurrijk, informatief prentenboek over het beroep ‘Sterrenkundige’. Er wordt aan de hand van duidelijke tekeningen uitleg gegeven over wat een sterrenkundige zoal doet en waarom ze dat doet. Het boek begint vanaf locatie aarde, de planeet waarop wij wonen. Vanaf deze plek valt er nog veel te ontdekken over de ruimte. Dat is precies waar de  sterrenkundige onderzoek naar doet. Ze gebruikt daarvoor instrumenten, zoals bijvoorbeeld een telescoop. De werking van dit instrument wordt op simpele wijze in beeld gebracht. Daarnaast vind je verdiepende informatie over het het planetenstelsel, zo verwoord dat het behapbaar is voor de doelgroep. Natuurlijk met tekeningen om het goed te laten beklijven. Soms zijn die paginagroot maar kleinere zijn er ook.

Dat sterrenkundige een veelzijdig beroep is wordt tijdens het lezen van dit boek duidelijk. Soms moet ze ver weg reizen om vanuit een hooggebergte of een woestijn sterren te bekijken, terwijl ze een andere keer vanachter haar computerscherm metingen in de ruimte doet.

Het boek eindigt met een leuke doe-opdracht, een doordenkertje, een teken-opdracht en een quiz.

Er zijn binnen deze reeks veel andere delen uitgegeven. Ze geven allemaal informatie over zeer uiteenlopende beroepen. Ik noem er hier een paar: de wielrenner, de juf, de oogarts, de archeoloog en nog veel meer dus.

Dit nieuwe deel over de sterrenkundige en alles wat zij (of hij) doet is een mooie toevoeging binnen deze reeks en bedoeld voor onderzoekers vanaf een jaar of 5. Voor groep 3 vind ik het ook zeer geschikt. Want weet je, wij leren er zelf ook nog van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *