De tempeljagers – Het mysterie van de gouden feniks

De tempeljagers - Het mysterie van de gouden feniks
Categorieën: ,
Publisher:

‘Dus dát is de schat in de tempel van Xi’Bao,’ stamelt ze.

Tess, haar vriendin Kim, Noah, Finn en hun tante Lara gaan in China op zoek naar Xi’Bao, een lang verloren bergstad. Aan boord van de Trans Mongolië Express ontmoeten de Tempeljagers twee Chinese spionnen die op zoek zijn naar Lara. Ze willen haar gebruiken om de legendarische Perzik van Onsterfelijkheid te vinden, die diep verborgen in de Drakenberg in Xi’Bao ligt. Maar om daar te komen moeten ze eerst het mysterie van de gouden feniks ontrafelen. Zijn de Tempeljagers sterk genoeg om het tegen de spionnen op te nemen en de wereld te behoeden voor een groot gevaar?

In drie woorden

Avontuurlijk, meeslepend, mysterieus

In meer woorden

Dit is het tweede deel uit de serie De Tempeljagers. In dit deel is het trio Tempeljagers uitgebreid met een nieuw lid, Kim, de vriendin van Tess. Zij mag voor het eerst mee op avontuur. En een avontuur wordt het! Het verhaal speelt zich af in China, waar ze op zoek gaan naar een verloren bergstad, Xi’Bao. In deze stad schijnt een boom te staan met de Perzik van Onsterfelijkheid. Zij willen de perzik vinden, om te voorkomen dat hij in verkeerde handen valt. Bijvoorbeeld van de twee spionnen die ze in de trein tegenkomen en die oude vijanden zijn van tante Lara. Zij willen de perzik voor slechte doeleinde gebruiken. De zoektocht is vol gevaar en ze moeten alles op alles zetten om de perzik te vinden. Zal het hun lukken?

De sticker op de kaft belooft dat Michael Reefs alle kinderen aan het lezen krijgt. En na het lezen van dit boek, denk ik dat niets teveel wordt beloofd. Dit spannende boek leest als een avonturenfilm met kinderen in de hoofdrol. Het is zo geschreven dat je alles voor je ogen ziet gebeuren. De hoofdstukken zijn kort en overzichtelijk. Ik kan me voorstellen dat er veel kinderen fan zijn van deze serie! En goed nieuws, het derde deel uit deze serie komt er ook aan!

Voor alle kinderen vanaf 10 jaar die van een spannend avontuur houden.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *