De TikTok challenge

De TikTok challenge
Categorieën: , ,
Author:
Publisher:

Waarom zouden we saai doen als het ook TikTok kan?

Nova mag van haar moeder niet op TikTok. Jammer. Vooral als haar hele klas – zelfs meester Jaap – meedoet aan een grote TikTok-wedstrijd vol nieuwe challenges. Met Nova’s hulp maken ze de ene na de andere geweldige TikTok.

Nova doet ook mee. Stiekem. Met een gevonden telefoon en een geleende naam: die van haar buurjongen Dax. Haar TikToks zijn een groot succes! En zolang niemand weet wie DaXtotheMaX echt is, is er geen probleem. Toch?

In drie woorden

Talenten, samenwerken, schoolleven

In meer woorden

Als enige in haar klas heeft Nova (bijna 11) geen TikTok. Dat komt omdat haar moeder niet wil dat ze op sociale media zit. Nova probeert zich aan het verbod te houden, maar dat vindt ze erg moeilijk. Vooral wanneer ze met hun klas meedoen aan een echte TikTok-challenge. Nova blijkt supergoed in het maken van de filmpjes en dat smaakt naar meer. Met een gevonden telefoon doet ze onder een andere naam mee. Daar zal niemand achter komen… toch?

Een boek dat perfect aansluit op de belevingswereld van de kinderen van nu: TikTok is immers razend populair onder de jeugd. De vormgeving zal ook in de smaak vallen: bij elk filmpje dat in het verhaal gemaakt wordt, staat een blauw wolkje met daarin een gebruikersnaam, de naam van een liedje en een aantal hashtags. Het is een leuke toevoeging die de besproken TikToks tot leven brengt. De tekst leest vlot en de bladzijden zijn speels versierd met allerlei doodles in lichtblauw en zwart.

Een tof boek voor de echte TikTok fan vanaf 9 jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *