De toevallige tijdreis van Carlo Ganz

‘Het laatste wat Carlo zich herinnert, is dat hij de berg af scheurde met zijn skateboard. Plots werd hij opgetild door een hevige rukwind’.

Als Carlo Ganz op een warme zomerdag met zijn beste vriend gaat skaten, trekt een tornado door de wijk waar hij woont. Als de storm uitgeraasd is, blijkt Carlo plots spoorloos verdwenen. De arme jongen wordt wakker in een wei vol stinkende koeienvlaaien… 15 jaar later.

In drie woorden

Origineel, humoristisch, wetenschap

In meer woorden

Carlo is met zijn beste vriend Gust aan het skateboarden in de Europawijk, een doodgewone stadsbuurt met mengelmoes aan bewoners, als er een flinke storm opsteekt. Als deze tornado voorbij geraasd is, is Carlo spoorloos verdwenen. Carlo wordt wakker in een weiland en heeft geen idee wat er is gebeurd. Hij gaat naar huis en ontdekt dan dat iedereen 15 jaar ouder is geworden, maar zelf is hij geen dag ouder geworden. Hoe kan dat? Heeft hij een tijdreis gemaakt?

Carlo’s omgeving is volledig veranderd, terwijl hij nog steeds die tienjarige jongen is: zijn ouders zijn gescheiden, hij heeft een nieuwe zus die even oud is en zijn beste vriend is nu een bekende weerman. Zijn familie lijkt veel gelukkiger dan 15 jaar geleden, maar het enige wat Carlo wil is dat alles weer wordt zoals vroeger.

Zijn nieuwe zus Antonia is een echt wiz-kid is en droomt van werken bij de NASA. Haar theorieën brengen Carlo op het idee van tijdreizen. Hij gaat uitzoeken hoe hij de tijd weer terug kan draaien, want wat hij “na 15 jaar” aantreft, bevalt hem helemaal niet. Zal het Carlo lukken?

In het boek staan stripachtige zwart-wit illustraties van het opkomend (Belgisch) tekentalent Shamisa Debrouy. De illustraties variëren in grootte, van klein tot pagina vullend.

Dit is een origineel boek dat lekker wegleest, voor avonturiers vanaf 10 jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *