De voelsprieten van Neel

De voelsprieten van Neel
Categorieën: ,
Publisher:

‘Ik ben ik, niet iemand anders.’

Neel heeft twee wonderbaarlijke voelsprieten. Ze zijn oogverblindend. Tegelijk zijn ze ook heel gevoelig. Soms werken ze zo hard dat er stoom uit komt. Dan moet Neel even tot rust komen. Maar dat is niet erg.

In drie woorden

Kleurrijk, aandoenlijk en herkenbaar

In meer woorden

Neel is heel bijzonder. Hij kan goed horen, zien en ruiken. Maar er is nog iets bijzonders aan hem, hij heeft twee fluwelen voelsprieten op zijn hoofd die goed samenwerken met zijn oren, ogen en neus. De voelsprieten van Neel zijn heel gevoelig. Soms moeten de voelsprieten zo hard werken dat er stoom uit komt. Al de prikkels worden hem teveel. Neel zoekt dan een plekje om even tot rust te komen.

In dit aandoenlijke prentenboek komen thema’s als vriendschap, acceptatie van jezelf en gevoelens aan de orde. Het verhaal van Neel zal herkenbaar zijn voor sommige kinderen. Ze kunnen zich goed inleven in Neel en weten precies hoe hij zich voelt. Dit boek kan helpen om uit te leggen aan kinderen waarom iemand thuis of in de klas soms even een eigen plekje opzoekt om tot rust te komen.

De grote bladzijdes worden gevuld met prachtige kleurrijke illustraties. Ze stralen op een bepaalde manier rust uit. Er is een mooie balans tussen de tekst en de illustraties.

Een prachtig boek om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *