De voetbalgoden – De finale

De voetbalgoden - De finale
Categorieën: , ,
Publisher:

“Om te zien hoe het met me gaat? Om zeker te weten dat ik zondag echt niet kan spelen, bedoel je.”

De wk-finale staat voor de deur. Stijn en Storm lijken zich door puike prestaties in de kwart- en halve finale in de basisopstelling van Oranje te hebben gespeeld. Maar na een ongeluk tijdens de training wordt Stijns positie in het elftal opeens onzeker. Bovendien verschijnt er een jongen die hun hulp nodig heeft voor zijn ernstig zieke vader. En als klap op de vuurpijl gonzen er geruchten rond over een transfer van Stijn naar een Europese topclub. Op deze manier hebben de Voetbalgoden, zo vlak voor het absolute hoogtepunt uit hun carrière, wel heel veel aan hun hoofd. Hoe gaan de boezemvrienden hiermee om? En wint Oranje het wk?

In drie woorden

Spannend, ontroerend en meeslepend

In meer woorden

De finale is het twintigste en laatste deel in de Voetbalgoden-serie. Een serie over de boezemvrienden Stijn en Storm die samen doorbreken als profvoetballer. Stijn is ambitieus en wil graag de top bereiken. Storm maakt het niet zoveel uit waar hij speelt en hij kan soms wat opvliegend uit de hoek komen. Samen zijn zij een ijzersterk duo.

In dit laatste deel staat de wk-finale voor de deur. Stijn en Storm zijn nog jong, maar ze zijn heel waardevol voor het Nederlands elftal. Ze hopen op een basisplaats in de finale. Tijdens een training gaat het er fel aan toe. Stijn komt op de enkel van Vincent terecht, die het uitschreeuwt van de pijn. Kan Vincent nog wel spelen in de finale?

Ondertussen ontmoeten Stijn en Storm een kleine jongen, Tycho. Zijn vader is ernstig ziek en Tycho zou zo graag nog een wk-finale mee willen maken met zijn vader. Maar om een paar dagen voor de wedstrijd te regelen dat iemand die zo ziek is met bed en al het stadion in kan, dat is nog best een lastige klus. Al met al een verhaal vol vriendschap, jaloezie, dromen die wel of niet uitkomen en een lekkere portie voetbal.

De veelal paginagrote zwart-wit illustraties van Mark Janssen passen perfect bij het verhaal. Ze geven het verhaal de juiste sfeer en de spanning druipt ervan af. De lichaamstaal van de personages is overduidelijk.

Een prachtig, spannend verhaal voor de echte voetballiefhebber vanaf 9 jaar.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *