De wetenschap van de citroen

“Met speciale dank aan … een citroen!

Ontdek enkele belangrijke wetenschappelijke grondbeginselen aan de hand van tien gemakkelijke en verrassende experimenten met … een citroen! Voor wetenschappers-in-de-dop vanaf 5 jaar.
Dingen om ons heen gebeuren volgens bepaalde ‘regels’: wetenschappelijke grondbeginselen. In dit boek staan tien gemakkelijke en verrassende experimenten die je helpen om enkele van die regels te leren kennen.

In drie woorden

Informatief, wetenschappelijk, doe-boek

In meer woorden

Ben je een nieuwsgierige wetenschapper-in-de-dop en ouder dan vijf jaar, dan is dit boek echt iets voor jou! Wat ontzettend fijn dat er nu een serie boeken wordt gemaakt voor jonge kinderen waarbij je meteen aan de slag gaat met de beschreven experimenten en waarbij de lezer zich een echte wetenschapper voelt. Een boek waarbij jonge kinderen serieus genomen worden en worden behandeld als echte onderzoekers. Pak de citroenen uit de fruitschaal en je kunt meteen aan de slag!

Terwijl je met de opdrachten bezig bent, maak je op een speelse en luchtige manier kennis met de grondbeginselen van de wetenschap. Is dat wel iets voor jonge kinderen? Ja hoor, uit ervaring weet ik dat dat goed bij jonge kinderen past. Jonge kinderen willen alles weten en willen iets leren over de wereld om hen heen. De meeste proeven uit dit boek zijn prima zelf uit te voeren of hooguit met een beetje hulp. Het is echt een boek om steeds door te bladeren en om een experiment te kiezen wat je uit wil voeren.

De prachtige illustraties van Laurent Simon, die zelf het liefst praktische of wetenschappelijke onderwerpen tekent, vullen de tekst zeer goed aan en enthousiasmeren om de beschreven experimenten ook daadwerkelijk uit te voeren.

Jeugdauteur Cécile Jugla is ervan overtuigd dat observeren en experimenteren de beste manier is om wetenschap te begrijpen en bedacht daarom deze reeks boeken vol ontdekkingen. Auteur Jack Guichard streeft ernaar om wetenschap toegankelijk en levendig te maken.

Pak dus snel een net citroenen erbij en ga aan de slag!

In dezelfde serie is ook verschenen ‘De wetenschap van … het ei.’

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *