De wetenschap van het ei

“Met speciale dank aan … een ei!”

Ontdek enkele belangrijke wetenschappelijke grondbeginselen aan de hand van tien gemakkelijke en verrassende experimenten met … een ei! Voor wetenschappers-in-de-dop vanaf 5 jaar.
Dingen om ons heen gebeuren volgens bepaalde ‘regels’: wetenschappelijke grondbeginselen. In dit boek staan tien gemakkelijke en verrassende experimenten die je helpen om enkele van die regels te leren kennen.

In drie woorden

Informatief, wetenschappelijk, doe-boek

In meer woorden

Ben je een nieuwsgierige wetenschapper-in-de-dop en ouder dan vijf jaar, dan is dit boek echt iets voor jou! Wat heerlijk dat er nu een serie boeken wordt gemaakt voor jonge kinderen waarbij je niet stil mag zitten tijdens het (voor)lezen, maar waarbij je meteen aan de slag gaat met de beschreven experimenten. Een boek waarbij jonge kinderen serieus genomen worden en worden behandeld als heuse wetenschappers. Je hebt slechts een doos eieren nodig en je kunt direct aan de slag.

Terwijl je met de opdrachten bezig bent, maak je op een speelse luchtige manier kennis met de grondbeginselen van de wetenschap. Kan dat al als je nog maar vijf jaar bent? Ja hoor, uit ervaring weet ik dat dat heel goed kan. Jonge kinderen zijn ontzettend nieuwsgierig en willen niets liever dan grip krijgen op de wereld om hen heen. De meeste proeven uit dit boek zijn prima zelf uit te voeren of hooguit met een beetje hulp. Het is echt een boek om steeds door te bladeren en experimenten uit te kiezen om uit te voeren.

De sublieme illustraties van Laurent Simon, die zelf het liefst praktische of wetenschappelijke onderwerpen tekent, vullen de tekst zeer goed aan en enthousiasmeren om de beschreven experimenten ook uit te voeren.

Jeugdauteur Cécile Jugla is ervan overtuigd dat observeren en experimenteren de beste manier is om wetenschap te begrijpen en bedacht daarom deze reeks boeken vol ontdekkingen. Auteur Jack Guichard streeft ernaar om wetenschap toegankelijk en levendig te maken.

Pak snel een doos eieren en ga aan de slag!

In dezelfde serie is ook verschenen ‘De wetenschap van … de citroen.’

 

Op de foto zie je kinderboekjournaalteamlid Sigrid in actie. Wat je als boekenfanaat niet allemaal overhebt voor dé perfecte foto!

 

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *