De winnaar van het Grote Geluk

De winnaar van het Grote Geluk
Categorieën: ,
Publisher:

‘Kou, karigheid, klassikaal, doodgewoon zijn we allemaal!’

Jan Jacob tekent zijn gelukjes in de ochtend op de muren van zijn huis. Ze komen altijd uit. Zijn vader kroont hem dan ook elke dag tot de winnaar van het Grote Geluk. Maar als hij bij juf Bankroet komt, die van ‘doodgewone’ kinderen houdt, wordt zijn eigenheid op de proef gesteld. En dan is er ook nog een ‘pedagoogle’ die zegt dat Jan Jacob een andere vader nodig heeft. Plotseling raken de gelukjes op…

In drie woorden

Inspirerend, geluk en jezelf zijn

In meer woorden

Jan Jacob wordt iedere avond gekroond door zijn vader tot winnaar van het Grote Geluk. Niets lijkt hen in de weg te staan en samen genieten ze volop van het leven. Bij de geboorte van Jan Jacob is zijn moeder overleden, maar Jan Jacob is verteld dat ze uiteengespat is in duizend duimelingen. Ze is overal waar Jan Jacob is, in iedere bloem en in iedere ster. Helaas blijkt het helemaal niet zo goed te gaan in huize geluk. Het ministerie is aan het onderzoeken of de vader van Jan Jacob nog wel voor hem kan zorgen en ondertussen moet hij zien te wennen op een reguliere basisschool. En met Bankroet als nieuwe juf kan dat nog wel eens knap lastig gaan worden. Zijn de gelukjes op? Of weet Jan Jacob toch zijn eigen geluk te creëren? Je leest het in dit liefdevolle verhaal.

De liefde spat er vanaf tussen vader en zoon, samen hebben ze dolle pret en een gelukkig leven. Tot er roet in het eten wordt gegooid door het ministerie. Het huis blijkt niet schoon genoeg en Jan Jacob krijgt niet de zorg die hij zou moeten krijgen, al merkt hij daar zelf niets van. Helaas is verwaarlozing een actueel onderwerp binnen onze maatschappij, fijn is dan ook dat dit bespreekbaar wordt gemaakt door middel van kinderboeken. Het is iets wat we samen in de gaten moeten houden binnen onze omgeving want  het gebeurt vaker dan je denkt. In dit boek is er een positieve draai gegeven aan dit onderwerp, het kinderlijke perspectief waarbij genieten van het leven centraal staat, maakt het minder zwaar. De zwart-wit illustraties zijn vrolijk, bevatten humor en vullen het verhaal goed aan. Het verhaal leest vlot weg en bevat naast de illustraties ook de nodige humor.

Een lach op je gezicht gegarandeerd, voor lezers vanaf 10 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *