De wonderen van het bos – Geheimen van het wilde woud

De wonderen van het bos - Geheimen van het wilde woud
Categorieën: , ,
Series:

Wow! Daar is deze serie voor bedoeld – voor dieren, planten en verschijnselen die zo bijzonder zijn, dat je er helemaal stil van wordt en nog maar één woord kunt zeggen: wow!

Bossen vind je over de hele wereld. Ze herbergen talloze buitengewone dier- en plantensoorten, die de wonderbaarlijkste dingen kunnen. Weet je bijvoorbeeld hoe paddenstoelen koeriersdiensten vervullen, hoe zaden kunnen vliegen, hoe slim struiken kunnen zijn, hoe gigantisch een zwam kan worden of hoe een boom lekkere pannenkoekensiroop voor je maakt? Wandel mee door het wilde woud en ontdek de verborgen wonderen tussen het groen.

In drie woorden

Betoverend, leerzaam en natuur

In meer woorden

In de vele bossen die over de hele wereld groeien, vallen de bomen door hun grootte het meest op. De manier waarop ze leven is heel bijzonder, zeker als je ziet dat bomen elkaar ook kunnen helpen (middels zwammen). Maar als je je verdiept in het leven van een bos, zie je veel meer dan alleen bomen. Ook allerlei dieren helpen bomen, bijvoorbeeld bij het verspreiden van zaden en noten. Planten en zwammen hebben hun eigen functies in het bos. De vele soorten dieren die in het bos wonen komen ook aan de orde: van mieren en andere kleine insecten, kleine knaagdieren, vogels, tot herten en beren. Bossen veranderen elk seizoen. Er is dus voortdurend veel te ontdekken: Achter elke boom of struik zit een verhaal ofwel een verborgen wonder!

Wat is dit weer een prachtig vormgegeven boek in de serie ‘Wow!’. Het boek is duidelijk en overzichtelijk opgebouwd; het bevat vier hoofdstukken waarin de verschillende facetten van het bos worden beschreven:
– Ik groei naar het licht;
– In het bos helpen we elkaar;
– Ik woon hier;
– Ik heb het koud

Het boek bevat schitterende, soms paginagrote kleurenfoto’s die af en toe kleine getekende aanvullingen bevatten die zorgen voor grappige extra informatie.

Door de vele plaatjes en de mooi opgemaakte tekst is dit een heel aantrekkelijk boek voor kinderen die alles willen weten over de wonderen van het bos, juist ook voor kinderen die geen fanatieke lezers zijn.

Voorlezen aan natuurliefhebbers vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *