De ziekenhuishond

De ziekenhuishond
Categorieën: ,
Publisher:

“Een klopje, een aai en een knuffel met Fiet. Is Fé nog nerveus?
Nee, dat is ze niet!”.

Alle zieken op de kinderzaal voelen zich beter als Fiet de ziekenhuishond langs is geweest. En als er een jongen in gevaar is, aarzelt Fiet geen moment… 

In drie woorden

Aandoenlijk, hoopvol, prentenboek

In meer woorden

Iedere dag gaat Fiet, de ziekenhuishond, samen met haar baasje Wil naar de kinderzaal van het ziekenhuis om alle patiëntjes op te vrolijken. Maar op een dag gebeurt er iets waardoor zij zelf opgevrolijkt moet worden. Gelukkig zijn daar de kinderen van de kinderzaal! 

In het ziekenhuis liggen is voor niemand leuk. De verpleegkundigen doen enorm hun best om de kinderzaal op te vrolijken en de kinderen blij te maken. Maar dat valt niet altijd mee. We kennen allemaal de Clini Clowns en na dit boek kennen we ook Fiet, de ziekenhuishond. In Nederland is dit nog niet een ruim begrip, maar in Engeland is het steeds meer de normaalste zaak van de wereld. Fiet vrolijkt de kinderen op, voelt hun emoties en angsten en stelt ze gerust. Vooral dit laatste heeft Julia Donaldson liefdevol beschreven. Komt haar naam je bekend voor? Dat kan kloppen! Je kunt Julia kennen van De Gruffalo.

De korte, ritmische zinnen zijn typerend voor Julia Donaldson haar schrijfstijl. De zinnen nemen ons mee een dag in het ziekenhuis. Een dag zoals altijd, maar die toch anders eindigt dan iedereen had verwacht… Doordat Fiet nu van alles mist, krijg je als lezer medelijden met haar. Al duurt dat niet lang, want Fiet krijgt bezoek van de lieve kinderen van het ziekenhuis. 

     

De kleurrijke illustraties zijn gemaakt door Sara Ogilvie. Ze zijn paginagroot en gedetailleerd. Je kunt bij de kinderen goed zien waarom ze in het ziekenhuis zijn. De achtergrond is ook gedetailleerd, maar ingekleurd met de kleuren wit en lichtblauw. Hierdoor valt de voorgrond nog meer op, maar vormt het wel een geheel met elkaar. 

De ziekenhuishond is het perfecte prentenboek wanneer je kind of een leerling naar het ziekenhuis moet en dit spannend vindt. Daarnaast is het ook een prachtig aandoenlijk verhaal dat voor te lezen is voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *