De Zombietrein en andere stripgedichten

“Het zijn strips.
Én het zijn gedichten.
Het zijn stripgedichten!”

Edward van de Vendel schreef de gedichten.
Over chips aan je vingers,
starende baby’tjes,
goudvissen als gouden lampjes in de grond
en een trein met spoken…

Floor de Goede maakte er strips van.
Stripgedichten dus!

In drie woorden

origineel, grappig, fantasierijk

In meer woorden

In deze uitgave staan 22 strips én gedichten, ofwel stripgedichten. Er zijn vrolijke, serieuze en grappige gedichten over bijvoorbeeld de groei van een nies en dromen in een boot. De teksten zijn verrassend, fantasierijk en origineel. De gedichten bevatten geinige, gevatte doordenkertjes en zitten vol woordgrapjes. Het zijn geen kinderachtige rijmpjes, maar echte gedichten voor kinderen, over diverse onderwerpen, waar voor elk kind wel wat herkenbaars in te vinden is. Maar deze gedichten zullen ook volwassenen raken. Deze bundel is in 2018 bekroond met een Zilveren Griffel.

Striptekenaar Floor de Goede maakte de strips bij de gedichten. De grappige tekeningen zijn vrolijk en felgekleurd. Het is knap hoe hij met eenvoudige tekeningen en prachtig kleurgebruik precies de juiste emoties weet toe te voegen aan de gedichten, waardoor de gedichten nog meer betekenis krijgen.

Eerder verschenen al twee bundels stripgedichten. In 2009 werd ‘Opa laat zijn tenen zien’ bekroond met een Zilveren Griffel. In 2011 kreeg ‘Draken met stekkers’ een Vlag en Wimpel van de Griffeljury toegekend.

Voor jongens en meiden vanaf 8 jaar, die wel eens iets ander willen.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *