De Zussenmeren

De Zussenmeren
Categorieën: , ,
Publisher:

“Twee zussen verbonden,
verenigd in meren.
Voor eeuwig samen,
is wat legendes beweren.”

De ouders van Lí en Nao hebben een nieuwe reis naar Taiwan geboekt. Lí en Nao zijn minder enthousiast: zij weten natuurlijk nog precies wat er de vorige keer is gebeurd…

Eenmaal in Taiwan gaan ze op bezoek bij hun oudtante Ayí. Zij woont in de bergen van Alishan en vertelt hun over de geschiedenis van de twee meren die je er vindt: de Zussenmeren. Daar leven volgens een legende de geesten van twee moedige zussen voort. Als tijdens een wandeling blijkt dat er toch meer achter de legende zit dan Ayí heeft verteld, kan de tweeling maar één ding doen: de zussen redden! 

Maar wanneer vrienden vijanden worden en de zussen totaal niet meewerken, blijkt dat een stuk moeilijker dan gedacht…

In drie woorden

Spannend, actie, fantasie 

In meer woorden

Een half jaar geleden maakten Lí en Nao een onvergetelijke reis naar Taiwan, het geboorteland van hun moeder. Daar moest de tweeling een eeuwenoude legende verslaan, anders… hadden ze hun ouders nooit meer teruggezien. En nu is het weer tijd om op reis te gaan, terug naar Taiwan. Lí zou er alles voor geven om niet mee te hoeven. Ze wil net als haar vriendinnen aan het strand liggen. Aangekomen in Taiwan gaan ze eerst naar Waipo en Waigong, maar al snel gaan ze naar hun oudtante Ayí. Zij neemt het gezin mee voor een wandeling en ze krijgen alles te horen over de legende van de Zussenmeren. De twee zussen, Awana en Meilina zitten opgesloten in de twee meren. Door hun oudtante leren ze Laoban kennen. Hij lijkt meer te weten over de legende en vooral over de berg. Lí en Nao horen gezang uit de meren komen en zien de zussen…

 

Als je houdt van puzzelen en spanning, dan is dit boek ècht iets voor jou. Je wordt opgezogen in het verhaal van Lí en Nao en het is aan jou om de puzzels op te lossen. Wanneer je dit hebt gedaan, word je verwezen naar het volgende hoofdstuk. Dan kom jij erachter of je het antwoord goed of fout had. Ontzettend leuk! Naast het puzzelen maak je kennis met een nieuwe Taiwanese legende, die voor mij geheel onbekend was.

In het verhaal wissel je tussen het perspectief van Lí naar Nao en andersom. Je leest de gedachten en gevoelens. Er zijn veel overeenkomsten, maar ook zeker verschillen. Op deze manier merk je hoe ze dit avontuur los van elkaar beleven. De Zussenmeren is het tweede deel van Lí en Nao, maar je kunt de boeken ook afzonderlijk van elkaar lezen. 

De zwartwit illustraties zijn magisch en mysterieus. Ze helpen je bij de puzzels of laten details van het verhaal zien, zoals de zussen Awana en Meilana. Leuk detail: je kunt de puzzels printen via de website, zodat je niet in het boek hoeft te schrijven.

Een avontuurlijk boek, vol humor en puzzels voor iedereen vanaf 9 jaar. 

Lees hier onze boekentip van De Grote Race.
En heeeeel stiekem hoop ik op een derde deel!

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *