Dikke vriendjes durven alles

Dikke vriendjes durven alles
Categorieën: ,
Publisher:

‘Samen op avontuur…’Daaag, papa!
Vandaag gaan we op stap.
Helemaal alleen.
Want we zijn dikke vriendjes en wij durven alles.

In drie woorden

Aandoenlijk, avontuur en uitdaging

In meer woorden

Wat is dit weer een heerlijk en aandoenlijk boek om aan jonge kinderen voor te lezen. Het plezier spat van de pagina’s af. Twee kleine hamsters, gaan samen op avontuur. Helemaal alleen gaan zij op stap en zij komen voor de ene na de andere uitdaging te staan. Hierbij dagen zij elkaar flink uit. ‘Jij gaat eerst!’ ‘Nee, jij!’ Zij denken dat er niemand is die zoveel durft als zij. Gezellig kibbelend komen zij de dag door. Gelukkig weten zij wel bij iedere uitdaging hun grens aan te geven. Na een heerlijke dag vallen zij in slaap onder de zonnigste zon die er is. De schemer valt in.

Dan worden ze angstig wakker van geritsel. Het geluid komt steeds dichterbij. Wat zou dat zijn? Gelukkig is het papa die de twee hamsters heel erg heeft gemist. Ze hebben genoeg avontuur gehad en willen naar huis. Ze mogen op de rug van papa klimmen. ‘Ik mag voor!’ ‘Nee, ik!’

Een leuk detail voor de lezer: de hamstervrienden gaan alleen op stap, maar zij zitten wel vast aan een draad. En papa heeft de draad natuurlijk goed vast. Een subtiel grapje van de makers Ingrid en Dieter Schubert. Het is een genot om naar de prachtige illustraties in sfeervolle kleuren te kijken. Je ziet steeds meer details. Wat een prachtig verzorgd prentenboek!

Dikke vriendjes durven alles is een heerlijk prentenboek voor de stoere beginnende avonturier vanaf drie jaar.

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *