Dit dier hier

Dit dier hier
Categorieën: ,
Publisher:

’30 raadrijmpjes over dieren’

De speelse raadrijmpjes in dit boek zijn perfect voor jonge kinderen. Treffend en eenvoudig worden de meest herkenbare kernmerken van een dier beschreven. Het rijm helpt om het juiste dier te raden. En natuurlijk bekijk je samen de prachtige, vrolijke illustraties. Welk dier zie je daar? Raden maar!

In drie woorden

Versjes, kleurrijk, dieren

In meer woorden

Deze raadrijmpjes over dieren zijn speciaal geschreven voor jonge kinderen en kinderen die wat extra taalondersteuning kunnen gebruiken, zoals bij laaggeletterdheid. Het is de bedoeling dat je de rijmpjes langzaam voorleest, waarbij je het laatste woord (waarin je verklapt over welk dier het gaat) nog niet zegt. Laat je kind dan raden over welk dier het gaat en laat je kind het dier aanwijzen en alle andere dieren benoemen die op de pagina staan.

De versjes zijn kort, simpel en gemakkelijk te begrijpen. De kinderen komen op een speelse manier in aanraking met de kenmerken, de geluiden en bewegingen van verschillende dieren. De kleurrijke illustraties zijn van Iris Deppe die je wellicht kent van haar illustraties in het boek ‘We hebben er een geitje bij‘. De pagina’s van het boek zijn wat steviger dan die in voorleesboeken, zodat deze bestand zijn tegen peuterhandjes. Het boek is geschikt om thuis voor te lezen, maar zeker ook geschikt om te gebruiken in de kinderopvang.

Voor dierenvriendjes vanaf twee jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *