Dit is uil

‘Klap drie keer om de zon uit te doen.’

Dit is Uil.
Kennen jullie elkaar al?
Nee?
Oké, mag ik je voorstellen aan…

In drie woorden

Interactief, verrassend, grappig

In meer woorden

In dit grappige boek maken we kennis met Uil. Alleen is het dag, dus Uil slaapt. Dan is het aan de kinderen om Uil weer wakker te maken. Die kriebelen op zijn buik en klappen daarna drie keer om de zon uit te doen. In het gehele boek worden de kinderen gevraagd om te helpen. Ze moeten fladderen met de bladzijdes om Uil te laten vliegen, houden het boek schuin zodat Uil bij een kever kan komen, blazen wolken weg en roepen naar Uil. Je zal zien dat de kinderen aan je lippen hangen en het heel leuk vinden om actief een rol te spelen in dit verhaal. Ze zullen het verhaal keer op keer willen lezen!

De illustraties zijn getekend tegen een donkere achtergrond, waardoor ze echt van de bladzijdes afspatten! Er is gekozen om weinig details te tekenen, zodat het jonge kind niet afgeleid wordt van waar het echt om gaat op de pagina.

Dit verhaal is al goed te lezen met kinderen vanaf 2 jaar oud, maar ook kinderen van 4 of 5 jaar zullen hiervan genieten! Dit boek staat in de prentenboek top 10 van de Nationale Voorleesdagen in 2021.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *