Doeltrappers – Zeven keer in eigen doel

Doeltrappers - Zeven keer in eigen doel
Categorieën: ,
Publisher:

‘De bal raakte zijn vingertoppen. Maar hij was niet snel genoeg. De bal vloog voorbij alle spelers in het doel. Alweer in eigen doel!’

Schoolvoetbalteam 7 van Soto Alto kan het niet geloven. De spelers zijn uitgenodigd om een internationaal toernooi te spelen tegen de allerbeste jeugdteams. Maar hoe win je een wedstrijd als je geen enkel doelpunt kunt maken? Of sterker nog: in eigen doel schiet? Hier is iets heel vreemds aan de voet…

In drie woorden

Spannend, vlot en kleurrijk.

In meer woorden

Zeven keer in eigen doel is het tweede deel in de Doeltrappers-serie van uitgeverij De Fontein. In dit deel reizen de teamleden van Soto Alto naar Benidorm om daar mee te doen aan een internationaal voetbaltoernooi. De beste teams van over de hele wereld komen naar dat toernooi. Ze hebben allemaal één doel: Winnen! Maar Soto Alto heeft nog nooit een doelpunt gemaakt, laat staan dat ze een wedstrijd hebben gewonnen. Lukt het hen om zich staande te houden tegen deze teams? En waarom doen hun trainers zo geheimzinnig? Je ontdekt het allemaal in dit boek.

De vlotte schrijfstijl van Roberto Santiago en de vele spannende gebeurtenissen en rare wendingen in dit boek, maken dat je door de bladzijdes heen vliegt. Je moet weten hoe het verder zal gaan. De hoofdstukken zijn kort en in ieder hoofdstuk gebeurt er weer iets nieuws. Het boek is het tweede deel uit de serie, maar je kunt de boeken in deze serie prima los van elkaar lezen.

De vele kleurrijke illustraties van Enrique Lorenzo geven een goed beeld van het verhaal. Je kunt aan de lichaamshouding en de gezichtsuitdrukkingen goed zien hoe iemand zich voelt. De illustraties vullen de tekst goed aan. In dit boek zijn sommige hoofdstukken volledig in stripvorm geschreven, dat maakt het boek erg afwisselend.

Een aanrader voor voetballiefhebbers vanaf 8 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *