Dog Man – De woef van de wildernis

Dog Man - De woef van de wildernis
Categorieën: , ,
Tags: , ,
Author:
Series:
Publisher:

‘Dog Man. ik arresteer je! Jij gaat heeeeeel lang brommen in de hondenbak!

In dit zesde boek raakt onze held diep in de problemen. Is Dog Man dit keer zélf de boef?!

 

In drie woorden

Humor, stripboek en spannend

In meer woorden

Hoe het begon….
Een politieagent en zijn hond kunnen na een ontploffing alleen worden gered als de kop van de hond op het lijf van de agent wordt gezet. De operatie is geslaagd en er is daardoor een soort hondmens ontstaan: Dog Man.

In dit deel van Dog Man wordt de bank in de stad beroofd. Er lijkt maar één dader te zijn en dat is Dog Man. Gelukkig doen Baas, de nieuwsvrouw Pien Petjeaf en Kleine Karel er alles aan om de mensen van de gevangenis ervan te overtuigen dat Dog Man onschuldig is. Wie weet heeft het boeventeam van Biggie er wel iets mee te maken?

Ondertussen baalt Dog Man ervan dat hij in de gevangenis zit. Hij doet zijn best om er iets van te maken, maar alle andere honden moeten weinig van hem hebben.Ze vinden hem te ‘mans’. En de bewaker doet ook ontzettend gemeen. Zal Dog Man ooit worden vrijgelaten uit de gevangenis?

Dit is alweer het zesde deel in de Dog man serie. Alle delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen.

Dit is een eenvoudig te lezen stripboek met simpele korte teksten in een helder lettertype. Het is een spannend verhaal boordevol humor. De tekeningen zijn modern en kleurrijk. Ter afwisseling staan er af en toe plaatjes die per twee snel moeten worden omgeslagen. Door deze omslagtruc lijken de plaatjes te bewegen wat een leuk effect geeft. Het is dan net of je een kort filmpje bekijkt. Aan het eind van het boek staat een korte cursus stripfiguren uit Dog Man tekenen.

Dav Pilkey tekende en schreef deze hele populaire boeken en Tjibbe Veldkamp zorgde voor de fijne vertaling. Dog Man is een boek voor de stripliefhebber met humor vanaf 9 jaar.

 

 

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *