Dog Man en de vlooienkoning

Dog man en de vlooienkoning
Categorieën: , ,
Tags: ,
Author:
Publisher:

Een avontuur vol spannende wendingen en geweldige grappen.

Als een nieuwe groep schurken de stad onveilig maakt, wordt Dog Man ingeschakeld. Hij krijgt hulp van een schattige kitten en een bijzondere robot. Als dat niet voldoende blijkt, moet hij een onwaarschijnlijk verbond sluiten.

In drie woorden

Grappig, actie, kleurrijk

In meer woorden

Hoe het begon….
Een politieagent en zijn hond kunnen na een ontploffing alleen worden gered als de kop van de hond op het lijf van de agent wordt gezet. De operatie lukt en er is een daardoor soort hondmens ontstaan: Dog Man.

In dit deel moet Dog Man het opnemen tegen de kwaadaardige Biggie en zijn team van slechteriken. Maar hij is niet de enige. Ook Karel zet alles op alles om deze boeven tegen te houden. Biggie is namelijk een oude vijand van Karel. En hij is iets heel gemeens van plan: hij wil Kleine Karel vernietigen! Dog Man en Karel zullen hun krachten moeten bundelen om Biggie tegen te houden. Maar of dat gaat lukken…?

Dit is alweer het vijfde deel in de Dog man serie. Alle delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen.

Dit is een makkelijk te lezen stripboek met steeds korte teksten in een duidelijk lettertype. De verhaallijn is wat eenvoudig en soms vergezocht, maar kinderen smullen ervan omdat er veel humor en woordgrapjes in zitten. De tekeningen zijn eenvoudig en kleurrijk. Soms worden de plaatjes afgewisseld met plaatjes die per twee snel moeten worden omgeslagen. Door dit omslagtrucje lijken deze plaatjes te bewegen wat een leuk effect geeft. Aan het eind van het boek staat een korte cursus stripfiguren tekenen.

Dav Pilkey tekende en schreef deze hele populaire boeken en Tjibbe Veldkamp vertaalde ze. Misschien ken je Dav Pilkey ook wel van de boeken van Kapitein Onderbroek. Dogman is geschikt voor grapjassen vanaf 9 jaar.

 

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *