Draakje Vurig

“Draakje voelt iets borrelen, in zijn buik en zijn benen. Hij hoort wat sissen, heel hard door zijn hoofd.”

Draakje Vurig is ontzettend enthousiast en heeft een superidee! Hij wil gaan varen naar het eiland en weet al precies hoe hij dit moet doen. Na vele inspanningen dreigt dit idee toch te mislukken. En dan is het meteen duidelijk waarom hij Draakje Vurig heet… Lukt het Draakje Vurig om bij het eiland te komen en de schat te zoeken?

In drie woorden
Gevoelens, visueel, informatief

In meer woorden
Draakje Vurig is aan de ene kant heel erg wilskrachtig en aan de andere kant ook gevoelig. Voelen en willen zijn twee eigenschappen die we allemaal in ons hebben. Het kan alleen zijn dat jij iets gevoeliger bent dan je klasgenootjes. Draakje Vurig wil je hierbij helpen. Het kan soms zo lastig zijn als je iets zo graag wilt, maar het lukt niet. Draakje Vurig had dit ook en hij wilde gelijk beginnen! Door zijn idee werd hij al geprikkeld en als iedereen om hem heen het idee dan probeert tegen te houden, stijgt de spanning in zijn lijf. Hij wordt donkerrood en begint vuur te spuwen wanneer hij flink driftig is geworden. Draakje Vurig is geschreven voor kinderen die zich hierin herkennen en het lastig vinden om met de gevoeligheid en vooral de intensiteit daarvan om te gaan. Want hoe kan je weer rustig worden en sorry zeggen? Draakje Vurig helpt je! Een prachtig prentenboek voor kleine heethoofdjes!

De illustraties die gemaakt zijn door Martine Goudappel sluiten hier perfect op aan. Ze maakt visueel, door middel van kleuren, hoe dit proces verloopt bij Draakje Vurig.

Draakje Vurig kan worden voorgelezen vanaf 4 jaar en geeft mooie mogelijkheden tot een gesprek.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *