Drukke dag. Dierenarts

Drukke dag. Dierenarts
Categorieën: , ,
Author:
Series:

Ga je mee een kijkje nemen bij de dierenarts? Misschien kunnen we een handje helpen!

Pfoe! Wat een drukke dag.

Help de dierenarts als ze naar het hart van Buster luistert, Carla haar medicijnen geeft en een röntgenfoto maakt van Bella’s been.

Door de interactieve flappen doe je zelf mee!

In drie woorden

Interactief, leerzaam, eenvoudig

In meer woorden

Drukke dag is een serie kartonboekjes over beroepen. Eerder verschenen boekjes van deze serie zijn: brandweer, boer en kok.

In dit deel worden de werkzaamheden van een dierenarts kort verwoord en in beeld gebracht. De informatie wordt in chronologische volgorde gegeven. Op de eerste bladzijde prijkt een klok waarop het 6 uur is: tijd om op te staan! Een korte zin boven het volgende plaatje zegt dat de arts zich aan moet kleden. Dit kan de lezer zelf doen door de flapjes om te vouwen. En voilà, de dierenarts is klaar om de dag te beginnen. Gaande weg de dag bezoeken meerdere huisdieren de arts, we zien een hond, een kameleon, een schildpad, een poes, een konijn en een papegaai die allemaal iets mankeren. Middels de flapjes en de korte tekst worden de jonge lezers aan het werk gezet. Als alle dieren dan onderzocht en behandeld zijn is het alweer tijd om naar huis te gaan. Het laatste flapje is dan ook, je raadt het vast al…een deur!

Eenvoudige, vriendelijk ogende tekeningen maken het een aantrekkelijk, uitnodigend boekje dat ook nog eens leerzaam is. Zeer geschikt om samen met je kindje te lezen. Vanaf 2 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *