Duurt het nog lang? negen maanden wachten op de baby

Duurt het nog lang? Negen maanden wachten op de baby
Categorieën: , ,
Author:
Publisher:

“Hoe lang duurt het nog voor de baby komt?”

In Duurt het nog lang wordt de ontwikkeling van de nieuwe baby per week gevolgd met veel gevoel voor de belevingswereld van jonge kinderen. Vreemde bulten worden armen, voeten krijgen tenen en er wordt zelfs in het vruchtwater geplast – lekker vies. En het einde? Dat is nog maar het begin. Van een leven lang samen, en van een familie.

In drie woorden:

informatief, herkenbaar en warm

In meer woorden:

Kleuters die een broertje of zusje krijgen zijn vaak enorm benieuwd naar wat er allemaal in mama’s buik gebeurt. Hoe groot is de baby nu? Wat kan het kindje al allemaal? En hoe lang duurt het nog voor de baby er is?
Per week, van week 1 tot week 42, wordt in een paar regels omschreven hoe de baby er nu uit zou zijn en hoe groot de baby zou zijn. Er wordt een vergelijking gegeven met voor kinderen bekende voorwerpen zoals in week 5 waar de baby zo groot is als een korreltje rijst. In week 20 is de baby zo lang als een banaan. Heerlijk herkenbaar voor kinderen.

Floor Bal schreef dit verhaal over zwanger zijn en het wachten op de baby. Het is een warm voorleesboek geworden boordevol leuke weetjes over baby’s. In week 19 verschijnen er bijvoorbeeld overal kleine haartjes en in week 27 gaan de oren van de baby werken. Kinderen kunnen veel van dit prentenboek leren en het is echt een boek om er steeds weer even bij te pakken. Iris Deppe heeft de prachtige sfeervolle illustraties gemaakt. Iris Deppe is bekend van het prentenboek ‘We hebben er een geitje bij!’.

Wat is dit een leuk boek om cadeau te geven als er een broertje of zusje aankomt. Maar het misstaat ook zeker niet op school bijvoorbeeld tijdens het project Lentekriebels in het voorjaar of in de wachtkamer van de dokter of de verloskundige. Door het toegankelijke taalgebruik is het boek zeer geschikt voor jonge kinderen vanaf vier jaar. Op de kleurrijke illustraties worden diverse gezinsvormen weergegeven. Dat maakt het boek speciaal. Er wordt niet één gezin gevolgd, maar op iedere afbeelding kom je een andere familie tegen. Knap gedaan!

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *