Echt serieus geweldige gids voor alles

Word net als Terry Denton een professor van (bijna) alles!’

Wist je dat:
Het universum vooral gemaakt is van niets?
Een aardbeving de dodelijkste natuurramp is?
De meeste draken hun leven beginnen als ei?
De atomen in je lichaam miljarden jaren oud zijn?
Een gps-satelliet jouw telefoon vertelt hoe laat het is?

Dit grappige, informatieve boek van de illustrator van ‘De waanzinnige boomhut’ staat vol weetjes en hilarische tekeningen.

In drie woorden

Informatief, humoristisch en compleet

In meer woorden

Een paard, een aap en een vogel nemen je mee op reis, op informatieve reis. Dit leerzame en complete boek boordevol humor neemt je mee van het heelal tot je lichaam en alles daaromheen. Je maakt een tijdreis, leert over de verschillende voedselketens en na het lezen van dit boek weet jij alles over de evolutie.

Het boek is ingedeeld in zeven hoofdstukken. Ieder hoofdstuk kent een eigen overkoepelend thema. Binnen dit thema zijn diverse onderwerpen op humoristische wijze uitgewerkt. Hierbij is gekozen voor een speelse combinatie van tekst en illustraties. De illustraties zorgen veelal voor de grappige momenten en de tekst zorgt dat het boek tevens leerzaam is. Ieder onderwerp wordt afgesloten met een feitenvakje waarmee jij als professor iedereen kan doen verbazen met jouw kennis.

Het boek bevat naast de illustraties passend bij de tekst, ook losse illustraties van karakters die je meenemen door het verhaal. De drie karakters: het paard, de vogel en de aap spreken de lezer aan door middel van tekstwolkjes. Ze zijn op bijna iedere bladzijde te vinden en zijn niet erg slim. Zij zorgen voor de humoristische uitspraken, passend bij de informatie die wordt gegeven op die pagina.  Af en toe komt er een nieuw karakter om de hoek kijken, welke zorgt voor een nieuwe, grappige en leerzame invalshoek.

Voor liefhebbers van De waanzinnige boomhut en de andere waanzinnige informatieve boeken, vanaf negen jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *