Eekhoorn wordt grote zus

Eekhoorn wordt grote zus
Categorieën: ,
Tags: ,
Author:
Publisher:

“Je krijgt een zusje, maar of dat nu altijd een feest is?”

Eekhoorn wordt grote zus! Haar familie en vrienden komen op bezoek om de baby te zien. Maar Eekhoorn voelt zich verdrietig, want niemand komt voor haar. Wat als iedereen haar vergeet? En wat als ze nu niet meer de mooiste en de liefste is?

In drie woorden

herkenbaar, warm en oprecht

In meer woorden

Voor veel kinderen een herkenbare situatie: op een dag word je grote broer of zus. In dit prentenboek krijgt eekhoorn een babyzusje. In het begin is alles nog leuk. De buik van mama Eekhoorn wordt dikker en dikker en Eekhoorn helpt mama om de wieg en de babyspullen klaar te zetten. Vooraf maakt zij zich wel een beetje zorgen. ‘Straks, als de baby er is, vind je mij dan nog steeds lief?’ vraagt ze aan mama. Mama stelt haar dan gerust. Mama blijft zeggen dat straks de baby en zij de allerliefste zijn.

Als de baby er dan is, valt het toch een beetje tegen. Eekhoorn wordt er onzeker van. Sam Loman schreef en illustreerde dit herkenbare verhaal over Eekhoorn die op een dag grote zus wordt en aan deze situatie moet wennen. Dit prentenboek uitgegeven door uitgeverij Clavis is voorzien van sfeervolle illustraties in rustige pasteltinten. De kaft van het boek brengt je meteen in de juiste sfeer. De wieg voor de baby staat al klaar. Mama Eekhoorn geeft Eekhoorn een aai over haar bol en straalt uit dat het echt allemaal wel goed komt.

Dit boek is een aanrader voor kinderen van 4 jaar en is zeker een must voor kinderen die zelf een broertje of zusje krijgen. Er zijn verschillende passages in het boek die zich zeker lenen om een gesprek met de kinderen aan te gaan over gevoelens. Hoe zou jij je voelen wanneer je niet meer het enige kind thuis bent, maar wanneer je een broertje of zusje verwacht?

En Eekhoorn? Uiteindelijk komt het goed, wanneer zij erachter komt dat de liefde van haar ouders voor haar echt niet weg is met de komst van een nieuw kindje.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *