Een baan voor Boris

“Moet ik wat worden, dan? Ik bén toch al wat?
Ik ben Boris!”.

“Wat wil je later worden, Boris?”
Boris vindt het maar een gekke vraag. Hoe weet hij dat nou?
Gelukkig helpt oma hem.
“Laten we beginnen met de letter B” zegt ze. “De B van Boris. Wil je bakker worden, of balletdanser? Buschauffeur of burgemeester? Of toch liever brandweerman in een mooie rode auto?”.  

Boris denkt en denkt…
Er is zó veel om uit te kiezen!

In drie woorden

Aandoenlijk, informatief, prentenboek

In meer woorden

Tsja, wat wil je worden als je later groot bent? Een vraag die ons allemaal bekend voor komt. En dat is nog best een moeilijke vraag, want er zijn zoveel beroepen. Boris vraagt om de hulp van oma, misschien weet zij het antwoord. Samen gaan ze beroepen opnoemen die beginnen met de B: bakker, berenverzorger, buikspreker of bioloog. Maar bij elk beroep is er wel iets dat Boris niet zo leuk vindt. Uiteindelijk heeft oma een briljant idee! “Jij wordt gewoon…”.

Een baan voor Boris is een prachtig prentenboek dat aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek. Ondanks dat de focus op beroepen met een B ligt, is achterin het boek een woordenlijst opgenomen, met bij elke letter een beroep. Kun jij nog meer beroepen bedenken? Hierbij staat een belangrijke boodschap:  “Je kunt worden wat je wilt. Dat heeft niks met je naam te maken.”. Het verhaal is op een begrijpelijke manier geschreven, waardoor het een boek is voor iedereen vanaf 6 jaar. De beroepen springen eruit doordat zij dikgedrukt zijn en met hoofdletter zijn geschreven. 

De kleurrijke illustraties zijn lief en zacht. Ze laten niet alleen de beroepen goed zien, maar ook de emoties van Boris zijn heel duidelijk getekend. De variatie van de illustraties maakt het speels en verrassend. De ene keer zijn ze klein en de andere keer paginagroot.

Dit aandoenlijke prentenboek is voor kinderen vanaf 6 jaar oud, die heel graag willen ontdekken wat ze zouden kunnen worden. Of…het misschien al een beetje zijn.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *