Een big vliegt uit – een BATPIG boek

Batpig ging ervandoor als…
Als een big in een balletpak.

Harrie Achterham is een varken dat zich prima vermaakt met zijn vrienden Kees de vis en Barbara de vleermuis. Zijn leven bestaat uit gamen, broodjes eten en meer, maar dan wordt hij gebeten door een radioactieve vleermuis en verandert hij in Batpig! Hij is stomverbaasd door zijn nieuwe superkrachten, en besluit de wereld te redden. Hij ruimt het afval op en doet kleine heldendaden, maar is hij wel bestand tegen grote superschurken zoals een enorme hagedis? En kan hij zijn identiteit geheim houden? En redt hij dan toch echt misschien wel de wereld?

In drie woorden

grappig, kleurrijk, avontuurlijk

 

In meer woorden

Heel misschien kennen jullie Batpig al, want in Knipoog maakt de hoofdpersoon een strip die over Batpig gaat. In Knipoog zaten een paar grappige tekeningen van Batpig. En nu heeft de auteur van Knipoog, Rob Harrell, dus een boek over Batpig gemaakt; een supergrappige graphic novel (twee verhalen) met een varken als superheld.

Varken Harrie had een simpel leventje, maar toen werd hij gebeten door een radioactieve vleermuis en werd hij Batpig, een superheld die allemaal goede daden verricht en de misdaad bestrijdt. Natuurlijk gaat dit niet zo soepel en stuit hij op tegenstand van slechteriken zoals een schurk, een reuzenhagedis en een vleesvrouw. Ook moet zijn identiteit en superkrachten geheim proberen te houden voor zijn vrienden en familie, maar of dat lukt?

De illustraties zijn afwisselend in opmaak, zijn heel grappig en er valt veel op te zien. Het boek leest vlot weg en er staat niet al te veel tekst op een bladzijde. De boodschap aan de lezer aan het begin van het boek is mooi:

Voor fans van Dav Pilkeys Dogman en Kapitein onderbroek, vanaf een jaar of 8.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *