Een dag vol apenstreken

Een dag vol apenstreken
Categorieën: ,
Publisher:

‘Stel je voor…’

Je wordt op een ochtend wakker en je bent opeens een aapje. Dan kun je echt niet zomaar doen alsof er niets aan de hand is. Want je hebt een lange en zware dag voor de boeg.

In drie woorden

Grappig, brutaal en herkenbaar

In meer woorden

Stel je voor… Je wordt op een dag wakker als een aapje. Dat kan natuurlijk niet anders dan voor problemen zorgen. Want hoe trekt een aapje een broek aan als de staart altijd in de weg zit. En hoe moet een aapje nou zo lang stilzitten op school? Je dag zit opeens vol extra uitdagingen.

Je kent ze wel, de dagen waarop je kind net een beetje drukker is. Dit grappige prentenboek is geschreven voor die dagen. Het boek biedt herkenning, voor zowel het ‘drukke aapje’ als de ouders of verzorgers van dit drukke kind. Doordat het boek herkenningspunten geeft, zorgt het tevens voor een stukje uitleg. Het is dan ook perfect gekozen om een aapje de hoofdrol te geven in dit boek. Want dat aapjes druk kunnen zijn weten we allemaal.

Het boek laat zien dat het niet erg is om soms een beetje anders of drukker te zijn. Er worden namelijk ook fijne, positieve kanten in dit verhaal genoemd. de vrolijke, en tevens grappige illustraties van Fabio Sardo weerspiegelen het brutale aapje goed. Het boek kent veel lichte kleuren welke het een positieve uitstraling geven. Het verhaal wordt afgesloten met een fijne boodschap, want ook de ouders worden wel eens wakker als een compleet ander dier. Weet jij welk dier dit zal zijn?

Een grappig en brutaal boek over de dagen waarop je nét een beetje drukker bent. Voor lieve aapjes vanaf vijf jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *