Een eilandje vla in een zee van chocola

Een eilandje vla in een zee van chocola
Categorieën: ,
Publisher:

‘Ik neem, ik … weet het niet zo goed. Het is zo moeilijk als je kiezen moet.’

Een meisje gaat samen met haar oma uit eten. Oh, wat is er veel keuze! Voorafjes, hoofdgerechten en toetjes… Wat zal het meisje op haar dienblad zetten?

In drie woorden

Prentenboek, eten, kiezen

In meer woorden

Mama en papa vinden het geen goed idee om met een kind uit eten te gaan. Gelukkig durft oma dit wel. Vandaag is het de dag dat zij met oma uit eten mag. Ik waarschuw even. Het is niet handig om dit prentenboek voor te lezen op een lege maag. In dit boek worden uitgebreid gerechten van een kaart uit een restaurant beschreven, dus je krijgt er echt trek in eten van. Je leest het gezellige verhaal van een meisje dat uit eten gaat.

Uit eten gaan is ontzettend leuk, maar je moet dan wel gaan kiezen. En dat is niet altijd een gemakkelijke opgave, zeker niet wanneer de keuze reuze is.. Het verhaal is geschreven door Riet Wille en is op rijm. De beschreven gerechten zijn ook vaak op rijm. Wat zijn de gerechten uit het boek smakelijk getekend door Leriette Desir van Bergen. De illustraties zijn zacht en rustig van kleur en maken het boek echt compleet.

Een eilandje vla in een zee van chocola is een smaakvol boek boordevol rijm voor de echte smulpapen van 4 tot 6 jaar. Een ‘heerlijk’ boek!

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *