Een heel speciaal cadeau

Een heel speciaal cadeau
Categorieën: ,
Publisher:

‘Hij heeft nog steeds niks voor het feest straks.’

De dieren uit het bos zijn druk in de weer om het kerstfeest voor te bereiden. Ze hebben elk hun specialiteit: Beer zorgt voor heerlijk zacht mos, Eekhoorn haalt lekkere nootjes, Hert maakt appelsap, Vos bakt een heerlijke taart en Uil schrijft een gedicht. En Konijn? Die weet het nog niet, maar hij verzint vast wel iets leuks, toch? Een warm verhaal over de gezellige drukte voor Kerst en het mooiste geschenk ter wereld: vriendschap!

In drie woorden

Aandoenlijk, vriendschap, liefdevol

In meer woorden

Dit boek geeft je het echte kerstgevoel. Het is een lief verhaal over de dieren in het bos. Samen bereiden ze het kerstfeest voor. Alle dieren dragen op hun eigen manier bij aan wat er gedaan moet worden. Konijn vindt het maar lastig, wat kan hij bedenken om te maken? Hij heeft geen groene vingers, heeft nog nooit een taart gebakken, durft niet in bomen te klimmen om nootjes te zoeken en hij heeft geen idee hoe hij een gedicht moet schrijven. Hij voelt zich steeds ellendiger. Hij besluit een wandeling te maken, wellicht dat hij dan op een idee kan komen!

De tekst is rijk van taal. Er komen bijvoorbeeld woorden in voor als voordragen, kwetteren, geklinkel en dwarrelen. Dit zorgt ervoor dat  je kleuter weer nieuwe woorden leert. De tekst op de pagina is niet te veel, zodat je de aandacht van je kind vast kunt houden tijdens het voorlezen.

De lieve illustraties in zachte kleuren passen helemaal bij dit verhaal en geven het nog meer sfeer. Het is een mooi verhaal om voor te lezen tijdens de donkere dagen voor Kerst. Daarna kun je het met je kind hebben over het ware kerstgevoel. Het gaat niet om de cadeaus, maar over vriendschap en gezelligheid die deze dagen je kunnen geven. Dat is waar het echt om draait!

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *