Een hele kunst…

‘Wij zijn er echt van overtuigd: in elk kind schuilt een kunstenaar.’Kunst prikkelt de zintuigen en de geest, maar wat is nu eigenlijk kunst? Een hele kunst… neemt je mee langs allerlei artistieke disciplines, zoals de tekeningen van Maurits Escher, de composities van Jan Pieterszoon Sweelinck en de dansvoorstellingen van Alexandra Radius. Ook de gebouwen van Hendrik Berlage, de ontwerpen van Hella Jongerius en de liedjes van Henny Vrienten komen in deze bundel aan de orde. Alex de Wolf heeft in zijn illustraties de verschillende kunstvormen op bijzondere wijze leven ingeblazen door gebruik te maken van diverse technieken. Wie dit boek gelezen heeft, krijgt meteen zin om zelf creatief aan de slag te gaan.

In drie woorden

Educatief, grappig en inspirerend

In meer woorden

Wat is dit een heerlijk voorleesboek met als onderwerp ‘Nederlands kunstenaars en hun werk in vijftig voorleesverhalen’. Verschillende kunstdisciplines komen aan de orde zoals beeldende kunst, architectuur, design, literatuur, theater, dans, fotografie, film en muziek. Vijftig verhalen van de auteur Arend van Dam die samen met de illustraties van Alex de Wolf de kracht van beeld, taal, geluid en beweging willen uitdragen. Door het lezen van dit boek, verbreed je je kennis over kunst. Maar dat niet alleen, dit boek inspireert ook enorm om zelf creatief aan de slag te gaan. Wie kan er nu nog stilzitten na zo’n grote portie inspiratie…

De verhalen worden op een voor iedereen begrijpelijke manier verteld en bevatten een grote dosis humor. Het boek bevat niet alleen de meest bijzondere verhalen, maar de vormgeving van het boek is ook vakmanschap. De prachtige kleurrijke en vrolijke illustraties van Alex de Wolf vullen de verhalen aan. Wat is dit een fijne combinatie tussen tekst en beeld. Een boek om er iedere keer bij te pakken en te herlezen.

Dit boek is een must have voor iedere basisschoolleerkracht en goed te gebruiken als inleiding op creatieve lessen, maar misstaat ook absoluut niet in iedere kinderboekenkast thuis. Arend van Dam is een meester in het verwoorden van maatschappelijke thema’s door het gebruik van spannende en leerzame verhalen voor kinderen. Dit boek Een hele kunst is er één uit een uitgebreide serie voorleesbundels, waarvan het eerste deel Lang geleden bekroond werd met een Zilveren Griffel.

Arend van Dam heeft op zijn vertrouwde manier het begrip kunst toegankelijk gemaakt voor kinderen vanaf zes jaar en dat is toch zeker… Een hele kunst!

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *