Een hoop vrienden, samen sterk

Een hoop vrienden, samen sterk
Categorieën: , ,
Publisher:

“Jij daar! Ben jij een echte vriend? Want de dieren hebben JOU nodig!”

O jee, wie zit daar nou vast in de modder?
De dieren doen hun uiterste best en trekken zo hard als ze kunnen. Niet alleen de grote dieren maar ook de niet zo groten en de kleintjes. Ze hebben alleen nog jouw hulp nodig. Help jij mee? Dan komt misschien alles weer goed.

In drie woorden

Hartverwarmend, vriendschap, hulpvaardigheid

In meer woorden

Wat moet je doen als je op een dag een droevig… klein iets ziet?  Ondanks dat de dieren het niet zo goed snappen, weten ze wel wat ze moeten doen: helpen. Samen sterk is het derde deel in de succesvolle prentenboekenreeks Een hoop vrienden. Het is een vrolijk verhaal over het grote geluk van vrienden hebben. Vrienden die elkaar helpen, niet alleen als het makkelijk is maar ook wanneer het moeilijk gaat. 

Vriendschap is er je hele leven. Iemand die nu je allerbeste vriend is kan dit over 70 jaar nog steeds zijn of misschien ken je diegene dan niet meer. In dit prentenboek zijn alle dieren vrienden van elkaar. Niet alleen de grote dieren zoals een olifant, krokodil en neushoorn maar ook de allerkleinste dieren zoals de vis, uil en aap helpen elkaar om hun vriend te redden. Door de uitklappagina en de doe-instructies moet jij meehelpen! Gaat het je lukken?

De dieren illustraties laten duidelijk zien om welk dier het gaat. Doordat er geen achtergrond bij gemaakt is, ligt de focus op de vrienden. De kleine grapjes die verstopt zijn, bieden ook een opening tot een gesprek. Het “ben zo terug”-bordje op de vissenkom… kan dit eigenlijk wel? De vis doet er alles aan om zijn vriend te helpen. 

De serie Een hoop vrienden is geschikt voor de allerkleinste vrienden vanaf 2 jaar.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *