Een ijsbeer in de sneeuw

Een ijsbeer in de sneeuw
Categorieën: , ,
Tag:
Publisher:

Er is een ijsbeer in de sneeuw.

In dit bijzondere prentenboek volg je een ijsbeer tijdens zijn wandeling door een prachtige, witte sneeuwwereld. Waar gaat hij naartoe? Weet jij het?

In drie woorden

Winters, sfeervol, eenvoudig

In meer woorden

Hou je van sneeuw maar niet van kou? Pak een dekentje, kruip op de bank, sla dit boek open en waan je voor een moment in een schitterend witte sneeuwwereld, waar je samen met een ijsbeer een wandeling maakt. Wat zou de ijsbeer gaan doen? Heeft hij honger? Gaat hij schuilen? Is hij op zoek naar een mens?

Dit prentenboek bevat weinig tekst. Vooral de mooie platen en je eigen fantasie maken het verhaal. Fantaseer samen met je kind wat de ijsbeer allemaal zou kunnen gaan doen in de witte, koude wereld.

Mac Barnett is een internationaal bekroond auteur, die vooral bekend is van de prentenboeken die hij samen met Jon Klassen maakt zoals De wolf, de eend & de muis en de vormentrilogie Driehoek, Vierkant en Cirkel. Voor dit prentenboek werkte hij samen met kunstenaar Shawn Harris. Zijn opvallende illustraties in collagestijl, waarbij gescheurd en geknipt wit papier de basis vormt, maken van dit boek een klein kunstwerk.

Voor koukleumen vanaf drie jaar die van een winters verhaal (voor de kachel) houden.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *