Een klein beetje bang

Een klein beetje bang
Categorieën: ,
Tag:

‘Ben jij weleens bang en wat doe je dan?’

Als Wezel in een grote, zware storm terechtkomt, bouwt hij een veilig fort. Maar dan ontmoet hij Mol, die het heerlijk vindt om in de regen en de wind te spelen. Kan Wezel zijn angst opzij zetten en plezier maken, wat voor weer het ook is?

In drie woorden

Herkenbaar, aandoenlijk en opbeurend

In meer woorden

Jonge kinderen zullen vast de gevoelens van Wezel herkennen. Soms overvalt het je, je bent ergens bang voor. Als het opeens heel donker wordt, of als het erg hard gaat waaien of als er hagelstenen naar beneden kletteren. Het lijkt dan een goede oplossing om je voor altijd binnen in huis te verstoppen, maar Wezel komt er wel achter dat je niet altijd kunt vluchten voor dat waar je bang voor bent…

Mol maakt Wezel daarvan bewust. Mol bekijkt de dingen heel anders dan Wezel. En dat kan weleens verfrissend werken. In eerste instantie is Wezel niet erg blij met de goede raad van Mol, maar uiteindelijk worden ze vrienden en overwint Wezel met de hulp van Mol zijn grote angsten. Of helpt Wezel Mol ook ongemerkt?

Het prentenboek is voorzien van prachtige illustraties van Tim Warnes in heldere kleuren. Soms staan er meerdere illustraties op een pagina. De teksten van auteur Ciara Gavin zijn helder en duidelijk. Zij zijn in het Nederlands vertaald door Ellen Hosmar. Een fijn boek om voor te lezen en om na het voorlezen in gesprek te gaan over ‘angsten’.

Een heerlijk boek voor jonge kleine piekeraars van vier tot zes jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *