Een panda op het podium

Een panda op het podium
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Ze weet dat jij een echte panda bent, Puck.’

Puck is dolgelukkig. Ze woont nu bij Chris en zijn familie, ze speelt de sterren van de hemel in haar eigen theatershow… en er wordt gepraat over een pandafilm! Het publiek denkt dat Puck een mens in een pandapak is. En dan wil ze graag zo houden. Maar dan duikt er een nieuwsgierige verslaggeefster op. Kan Chris ervoor zorgen dat ze Puck niet ontmaskert?

In drie woorden

Humor, avontuurlijk en fantasierijk

In meer woorden

In dit nieuwe avontuur met Puck de panda speelt ze in haar eigen theatershow, Panda-mime. De mensen die naar de show komen zijn enorm enthousiast. Ze denken allemaal dat Puck een mens in een pandapak is, maar niets is minder waar. Puck is een echte panda die iets heel bijzonders kan. Een nieuwsgierige verslaggeefster voelt dat er iets niet klopt. Ze is erop gebrand om alles tot op de bodem uit te zoeken. Zal het Chris lukken om het geheim van Puck te bewaren?

Het verhaal leest erg vlot. Het boek heeft een handzaam formaat en een fijn lettertype. De hoofdstukken zijn relatief kort. Er gebeurt een hele hoop in het boek. Je wilt blijven lezen om te weten hoe het af zal lopen. Het is spannend en bevat een goede dosis humor.

De zwart-wit illustraties staan veelal rondom de tekst en beslaan hier en daar een volledige pagina. Ze geven de sfeer van het verhaal goed weer. De gezichtsuitdrukkingen spreken voor zich. De verschillende hoofdstukken zijn goed van elkaar te onderscheiden. Ieder hoofdstuk begint met een rij panda’s met daaronder het hoofdstuknummer en de titel. Ook de schutbladeren zijn geheel in de stijl van het boek.

Een panda op het podium is het tweede boek over de panda Puck. Eerder schreven wij al een boekentip over het eerste deel, Een panda voor mijn verjaardag. De boeken zijn prima los van elkaar te lezen. Ze hebben elk hun eigen verhaal met dezelfde hoofdpersonages.

Een spannend avontuur voor kinderen vanaf 8 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *