Een ster voor iedereen

Een ster voor iedereen
Categorieën: , ,
Publisher:

Iets wordt alleen maar mooier als je het deelt

Op een nacht valt een ster uit de lucht op de grond. Beer laat hem aan al zijn vrienden zien. Daardoor wordt de ster steeds mooier en stralender. De dieren bedenken een plan om de ster met iedereen te delen.

In drie woorden

Vriendschap, stralend, delen

In meer woorden

Beer geniet elke avond van de sterren. In zijn hoofd trekt hij lijnen van ster naar ster en maakt de mooiste tekeningen. Op een avond valt er een ster uit de lucht. Beer weet zeker dat die voor hem bedoeld is. Hij gaat op weg om hem aan zijn vrienden te laten zien. Hoe meer dieren van zijn ster genieten, hoe mooier en stralender de ster wordt. Wat kan hij nu het beste doen? Samen bedenken ze een plan, zodat iedereen van de ster kan genieten.

Het boek ademt een magische sfeer. De tekeningen zijn donker met lichte contrasten, waardoor het voelt alsof het echt nacht is…. Het verhaal en de prenten – voor jongens en meiden vanaf 4 jaar – nemen je mee in dit mooie en sfeervolle verhaal met de aansprekende boodschap dat iets alleen maar mooier wordt als je het met anderen deelt.

De auteur en illustrator van dit boek, Evelien Jagtman, studeerde geneeskunde, deed een minor journalistiek, werkte bij een medisch tijdschrift en begon daarna aan een opleiding tot dermatoloog. Maar eigenlijk droomde ze van iets anders. Ze stopte dus met haar studie, volgde lessen aan de kunstacademie en deed een opleiding grafische vormgeving. Nu is ze illustrator, auteur en vormgever en daar is ze heel gelukkig mee.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *