Een toren van koe

Een toren van koe
Categorieën: ,
Tags: , ,
Publisher:

‘Kom mee dan bouwen we een hele hoge toren!’

De koeien gaan een toren bouwen. Waarvan? Van koeien natuurlijk! Pagina na pagina stapelt het vee zichzelf naar ongekende hoogte. Totdat de boer roept: ‘Zo is het wel weer mooi geweest!’

In drie woorden

Humoristisch, vrolijk en origineel

In meer woorden

Na het prachtige uitvouwbare prentenboek De verhuisdieren komt Pieter van den Heuvel nu met een hilarisch nieuw prentenboek over wel heel bijzondere koeien.

Heb jij ooit een toren van koeien gezien? De koeien hebben vandaag zin om een toren te bouwen. Alle dieren uit de wei helpen mee om de koeien op elkaar te stapelen. Elke koe komt op zijn eigen manier bovenop de toren. Als dat maar goed gaat….

De illustraties in dit boek zijn vrolijk en spelen een grote rol bij het vertellen van het verhaal. Op iedere pagina staat één regel tekst. De rest van het verhaal kun je afleiden uit de illustraties. Er valt van alles te ontdekken op iedere pagina. Er komen veel verschillende dieren, vervoersmiddelen en machines voorbij om de toren zo hoog mogelijk te maken. De tekst is volledig op rijm geschreven, wat het erg fijn maakt om voor te lezen.

Alle dieren uit de wei helpen mee om de toren van koeien zo hoog mogelijk te krijgen. Samenwerken is een belangrijk thema in dit boek. En dat samenwerken gebeurt op allerlei manieren. Je kunt het zo gek niet bedenken. De dieren verzinnen altijd een manier om weer een nieuwe koe op de toren te krijgen.

Een prachtig, origineel verhaal waarbij jouw kleuter zijn/haar ogen uit zal kijken.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *