Een wonderprachtig dier

‘Een dierengedicht voor elke dag van het jaar.’

Deze rijk geïllustreerde poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten van Nederlandse en Vlaamse dichters – een voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag.

In drie woorden

Poëzie, indrukwekkend en sfeervol

In meer woorden

Wauw jongens, waar zal ik beginnen.. De opvolger van ‘Ik wou dat ik een vogel was’ is uit en wat is het een prachtig boek geworden. Dit keer heeft het boek 366 dierengedichten, één voor elke dag van het jaar inclusief een schrikkeldag.

Het boek is opgedeeld in maanden. Iedere maand begint met een inhoudsopgave, waarin je de namen van de gedichten kunt vinden met de bijbehorende bladzijde. Daarna volgen de gedichten van die maand. Afhankelijk van het aantal dagen zitten er 29, 30 of 31 gedichten in zo’n hoofdstuk.

Voor dit boek zijn veel verschillende bekende dichters gevraagd om een gedicht te schrijven. Er werd zelfs een heuse gedichtenwedstrijd gehouden voor het publiek. Hier werd massaal op gereageerd en een aantal van die gedichten zijn terug te vinden in dit boek. Achterin het boek vind je verschillende registers, zodat je jouw favorieten gedichten snel terug kunt vinden.

De indrukwekkende illustraties van Britta Teckentrup zijn kleurrijk en sfeervol. Het kleurgebruik en de verschillen in technieken en vormgeving zijn prachtig. Het blijft je verbazen en je kijkt keer op keer je ogen uit.

De gedichten zijn geclusterd. Op iedere pagina staat vaak één dier centraal. De illustraties verklappen al waar de gedichten over zullen gaan. Ze sluiten dus perfect aan bij de poëzie op die bladzijde. Daarnaast kun je ook vaak uit de illustraties opmaken in welk seizoen we zijn. Veel blauw- en wittinten in de winter, met sneeuw en ijs. En veel warme kleuren en de zon hoog aan de hemel in de zomer.

Deze gedichten kunnen je laten lachen, je aan het denken zetten, je ontroeren en je troosten. Je kunt ze samen met iemand lezen of alleen. Alles in één keer achter elkaar of iedere dag één. Je zult nieuwe dieren ontdekken, nieuwe feitjes leren en misschien zal het jouw lievelingsdier veranderen.

Geniet iedere dag van een prachtig nieuw dierengedicht. Ontdek, verwonder en leer over de bijzondere dieren uit ons dierenrijk. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *