Eeuwig

Eeuwig
Categorieën: ,
Publisher:

Een spannend en confronterend verhaal, over hoe het verleden altijd blijft doorwerken.

1965. Voor het eerst in twintig jaar keert Joachim terug naar zijn geboortedorp. Wat er daar tijdens de oorlog gebeurde, is hem een raadsel. Er was een weeshuis, er waren Joodse kinderen, en een SS-eenheid. Welke functie dat weeshuis vervulde, en welke rol zijn oom daarbij speelde, wordt Joachim pas gaandeweg duidelijk. Leen, de plaatselijke dierenarts en net als hij een oorlogskind, onthult hem het vreselijke complot waarover niemand in het dorp nog praat.

In drie woorden

Intrigerend, geheimzinnig, confronterend

In meer woorden

Het is 1965 en Joachim keert terug naar zijn geboortedorp, dat hij als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn ouders verliet. Hij gaat terug omdat hij het huis van zijn oom – de dorpsdokter – heeft geërfd. In zijn geboortedorp hebben zich gedurende de oorlog raadselachtige gebeurtenissen afgespeeld in het weeshuis en zijn oom was daarbij betrokken. Joachim probeert er achter te komen welke rol zijn oom speelde in de oorlog. De bewoners van het dorp zijn erg terughoudend in het geven van informatie; niemand wil praten over de gebeurtenissen in de oorlog, behalve Leen. Leen is de dierenarts en net als Joachim een oorlogskind. Beetje bij beetje komt Joachim achter de schokkende waarheid.

Het verhaal leest vlot. Door de geheimzinnige sfeer blijf je maar doorlezen, want je wilt echt weten wat er zich nu binnen de muren van het weeshuis heeft afgespeeld en wie welke rol had.

Voor jongens en meiden vanaf 15 jaar die wel houden van een geheimzinnig en realistisch verhaal.

 

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *