Ei moet uit

Ei moet uit
Categorieën: , ,
Publisher:

“Ei moet uit, mag hij bij jou?”. 

Stel je voor dat je een ei vindt, midden in de sneeuw en het ijs. Brrr.. dat is toch veel te koud voor zo’n ei? Dan moet je natuurlijk op zoek naar iemand die het ei uit wil broeden… 

In drie woorden

Dromen, humor, ontdekken

In meer woorden

Wat zou jij doen als je opeens een ei vindt? Allereerst is het belangrijk om erachter te komen wat een ei nodig heeft, zoals bijvoorbeeld warmte. Maar… wie is er geschikt om dat ei uit te broeden? We komen er in dit prentenboek achter dat juist dat nog wel eens hele zoektocht kan zijn. En dan ineens… “KRAAK!”. Wie of wat komt er uit het ei gekropen?

Mariken Jongman neemt ons mee in een steeds radelozere zoektocht van een kind. Hoe radeloos en uitzichtloos het ook lijkt, het is ook een grappige zoektocht. Kan een olifant een ei uitbroeden of is hij daar toch echt te zwaar voor? Mariken ken je misschien van het prentenboek Wasbeer en Otter redden een rups.

De illustrator van Ei moet uit is Marieke ten Berge. Haar ken je van het boek Noord, dat wij ook hebben getipt. Deze kleurrijke illustraties zijn heel anders dan in Noord, maar er is zoveel te ontdekken op de pagina’s. De schitterende landschappen en de prachtige dieren geven de tekst extra kracht. Leuk feitje: Marieke woont in een oude boerderij, en waar vroeger de koeien stonden werkt zij nu aan de kinderboeken! 

Dit boek is voor iedereen, vanaf 4 jaar, die nieuwsgierig is wie of wat er uit het ei komt!

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *