Elandeiland

Elandeiland
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Ik ben uw kleindochter,’ zei Rosa.’

Rosa komt uit de stad naar Elandeiland om bij haar oma Nan te gaan wonen. Midden in de natuur staan haar heel wat verrassingen te wachten! Oma Nan is niet bepaald een doorsnee-oma en Elandeiland is een plek die alle dromen van Rosa overtreft. Voor ze het weet peddelt ze over wild stromende rivieren en raakt ze bevriend met allerlei dieren… Maar zijn er nou indringers op het eiland?

In drie woorden

Avontuurlijk, humoristisch en informatief

In meer woorden

Rosa gaat bij haar oma wonen. Dat is nogal een overgang, want Rosa komt uit de stad en haar oma Nan leeft in de wildernis van Elandeiland in een houten hut. Oma Nan is niet bepaald een doorsnee oma en ook Elandeiland zit vol verrassingen. Rosa gaat geen uitdaging uit de weg en maakt kennis met alle bijzondere bewoners van Elandeiland. Maar onverwachte bezoekers zorgen voor nogal wat opschudding. Lukt het Rosa om het op te lossen?

Elandeiland is het eerste deel in een gloednieuwe serie. Deze serie gaat over de avonturen van Rosa en haar dierenvrienden. Op Elandeiland lopen de mensen- en dierenwereld naadloos in elkaar over. Dit zorgt voor grappige dialogen en spannende, onverwachte gebeurtenissen. En ondertussen leer je van alles over de natuur.

De illustraties zijn zwart-wit met blauw als steunkleur. Ze versterken het verhaal en geven het sfeer. De gemoedstoestand is duidelijk af te lezen van de gezichten. De illustraties helpen bij het begrijpen van de tekst. Op de ene pagina heeft de illustratie de overhand en op de andere pagina dienen ze meer voor de aankleding van de pagina.

Alex Milway is schrijver, illustrator en animator. Eerder verschenen de Hotel Flamingo-boeken bij Lemniscaat. Eerder schreven wij al een boekentip over het eerste boek uit die serie. Je vindt hem hier.

Een grappig avontuur voor stoere kinderen vanaf 7 jaar.

 

 

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *