Elmer

Elmer
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

Elmer had beslist niet de kleur van een olifant’. 

Elmer is een olifant. Geen grijze, die je vaak in de dierentuin ziet, maar een kleurtjesolifant! Hij lijkt op een lappendeken van allemaal gekleurde blokjes. Alle olifanten vinden Elmer aardig en ze hebben veel lol samen. Toch besluit hij op een dag dat hij liever grijs wil zijn, zoals een gewone olifant. Maar is het niet heel saai als iedereen er hetzelfde uitziet?

In drie woorden

Kleurrijk, vriendschap en diversiteit

In meer woorden

Elmer de olifant gaat over een olifant die er anders uitziet dan de andere olifanten. Alle andere olifanten zijn grijs, maar Elmer niet. Hij is bedekt met gekleurde vakjes. Soms houdt hij de olifanten hem voor de gek en soms maken de andere olifanten grappen over hem. Op een dag is hij er klaar mee, hij wil niet anders zijn, hij wil zijn zoals de andere olifanten. Hij sluipt weg en gaat naar het oerwoud. Daar vindt hij een grijze bessenstruik waarmee hij zich insmeert. Zo is hij ook grijs, net als de andere olifanten. Niemand herkent hem meer. Elmer heeft de olifanten nog nooit zo serieus gezien, er wordt helemaal niet gelachen. Elmer houdt het niet langer uit en laat de olifanten schrikken. Nu herkennen ze hem wel! 

Een echte klassieker! Dit boek leert de kinderen dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, je bent goed zoals je bent. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *