Elvis & Jones in Malibu

‘De sheriff zegt dat het bijna onmogelijk is om een paard terug te vinden in de Santa Monica Mountains.’

Elvis en Jones hebben de dagen afgeteld en eindelijk is het zover: samen met hun vader en moeder gaan ze naar Malibu! Zoals elke zomer gaan ze logeren bij hun oom Tony en tante Maria, die op een grote paardenranch wonen. En al zijn broer en zus een beetje bang voor de grote honden op de ranch, ze helpen maar wat graag met het verzorgen van de paarden. Hun zorgeloze vakantie is echter op slag voorbij als er een zware storm opsteekt. Als hun vader en oom Tony bij de paarden gaan kijken blijkt er iets verschrikkelijks te zijn gebeurd: Jackson, een van de hengsten, is verdwenen! Is hij losgebroken of is er meer aan de hand? Samen met hun neefje Trent en nichtje Pixie gaan Elvis en Jones op onderzoek uit.

In drie woorden

Spannend, avontuurlijk, stoer

In meer woorden

Elvis en Jones gaan, zoals elk jaar, in de zomervakantie naar hun oom en tante in Malibu. Die wonen daar samen met hun kinderen Pixie en Trent op een paardenranch. In het vliegtuig mogen Elvis en Jones naast elkaar zitten, hun ouders hebben een plekje voorin het vliegtuig. Ze maken kennis met Dakota, de man die naast hun zit. Hij is juist net bij familie in Nederland op bezoek geweest. Ze vertellen hem waar ze naar toe gaan en dat ze de honden altijd een beetje spannend vinden op de ranch. Hij geeft hun tips over hoe ze het beste met de honden om kunnen gaan, en wanneer ze op de ranch zijn, passen ze de tips toe. En het werkt! Op de ranch zijn ze in hun element. Ze verzorgen de paarden en verkennen de omgeving. Wanneer er een storm dreigt, zorgen ze ervoor dat de ranch daar klaar voor is. Ze ruimen losliggende spullen op en zetten de paarden op stal. De volgende ochtend blijkt dat het lievelingspaard van Trent weg is. Is hij uitgebroken, of is hier meer aan de hand?

Het verhaal heeft geen lange inleiding, maar begint direct met de vlucht van Amsterdam naar Malibu. Dit maakt dat je gelijk het verhaal in wordt gezogen. Het verhaal is met vaart geschreven, wat ervoor zorgt dat de kinderen geboeid blijven en willen weten hoe het verhaal afloopt. De vele illustraties dragen bij aan de leesbeleving. Zal het de kinderen lukken om het verdwenen paard te vinden?

Voor alle paardenliefhebbers en speurneuzen vanaf 7 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *