En toen, opa?

En toen, opa?
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Heeft u een verhaal opa?’

De opa van Noor en Joep komt op bezoek. Dat vinden ze fijn, want opa kan leuk vertellen over vroeger. Nu heeft opa een verhaal over de eerste tv en Dappere Dodo. Hij weet nog goed dat de hele klas bij hem kwam kijken.

In drie woorden

Origineel, leerzaam en werkelijk

In meer woorden

Noor en Joep kijken naar het scherm.
Ze zien een mast.
En een klok en een vlag.
Dan klinkt er een lied.
Baf slaat met zijn staart op de grond.
En opa zingt mee.
Heel hard.

Dit vrolijke kinderboek combineert het leren lezen met een gebeurtenis uit onze geschiedenis. Het ontstaan van de eerste tv. De verschillen tussen de programma’s van toen en nu worden aan de orde gesteld en ook andere aspecten als de grotere schoolklassen, en het simpele dagelijkse leven worden besproken. Dit alles is geschreven op AVI niveau E3.

Op de kaft zien we een kleurrijke illustratie met daarop de hoofdpersonages van het verhaal. Ook in het boek is op iedere bladzijde een illustratie te vinden. Deze illustraties zijn echter in zwart-wit. Het boek start met de drie paspoorten van de hoofdpersonen binnen dit boek. Zo leer je ze direct kennen en weet je als lezer goed waar het verhaal over gaat. De informatie die hierin wordt gegeven komt terug in het verhaal.

Het boekje kent korte zinnen en de tekst is opgedeeld in hoofdstukken. De hoofdstukken vertellen samen een doorlopend verhaal. Dit maakt het boek prima leesbaar voor jonge lezers.

Een vrolijk boek voor beginnende lezers met interesse in vroeger vanaf zes jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *