Enkeltje Azië

‘Ik ben alleen in een land dat ik niet ken, zonder telefoon…’

Sofie boekt in een opwelling en enkele reis naar Vietnam. Haar gescheiden ouders denken allebei dat ze bij de ander woont. Alleen haar beste vriendinnen weten waar ze is. Sofie stapt midden in een tropisch avontuur: palmbomen, diepblauw zeewater en op een scooter door de jungle racen. Totdat iets vreselijk fout gaat en ze op zichzelf is aangewezen in een land waar ze niemand kent.

In drie woorden

Avontuurlijk, realistisch en gevoelig

In meer woorden

Het leven van Sofie zit niet mee. Haar beste vriendinnen heb hun middelbare school diploma niet gehaald en Sofie moet helemaal alleen naar het MBO. Geen probleem zou je denken, maar de vaak toch wat verlegen Sofie kijkt tegen op. Al snel merkt ze dat nieuwe vrienden maken niet haar ding is en als het dan ook nog uit gaat tussen haar en Mike, haar vriend, is de maat vol. Sofie boekt een enkeltje naar Vietnam, een reis waarvan haar ouders niets af weten. Klaar om op eigen benen te staan, al blijkt dat lastiger dan gedacht….

Dit avontuurlijke boek neemt je mee op reis. De beeldende schrijfstijl van Danique Plaatzer doet je echt in Azië wanen. De verlegen Sofie geeft je een kijkje in haar leven, een leven vol tienerdrama. Een leven vol keuzes, spanning, liefde en vriendschap. Als lezer voel je met haar mee. Het voor tieners leerzame verhaal bevat duidelijke boodschappen. Levenslessen over keuzes maken, duiken in het diepe en over voor jezelf opkomen. Belangrijke zaken waar iedere tiener wel eens mee struggled.

Het boek bevat korte hoofdstukken in chronologische volgorde. Niet iedere dag wordt beschreven, af en toe spring je een aantal weken vooruit. De lege bladzijde met alleen de tijdsprong erop geven dit duidelijk aan waardoor het verhaal goed te volgen is. De spannende situaties wisselen elkaar in rap tempo af en elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger waardoor je als lezer het boek niet weg wilt leggen.

Soms moet je de sprong en het diepe wagen, een reis maken om nooit te vergeten. Maar vergeet niet om dit goed te overleggen met je ouders, want je weet nooit wat jou in de toekomst te wachten staat!

Een spannend verhaal voor avontuurlijke meiden vanaf twaalf jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *