Er kan er altijd eentje bij

“Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Er kan er altijd eentje bij.”

“Kom binnen!”

In het huis van Tes en Carmen is plaats voor iedereen. Familie, buren, voorbijgangers, de groentevrouw, de timmerman: iedereen is welkom. Zelfs de fanfare die toevallig langskomt, wordt uitgenodigd om binnen te komen. Wat een gezelligheid! Maar dat kan zo toch niet door blijven gaan, zou je denken…

In drie woorden

Familie, saamhorigheid en humor

In meer woorden

In het huisje op de heuvel, het huis van Tes en Carmen Klein, is alles en iedereen welkom. Ze wonen er samen met hun kinderen, twee honden, een parkiet en konijn. Maar een dolle boel is het iedere dag. Want naast de familie, zijn er ook dagelijks buren over de vloer te vinden. En als je dacht dat dat alles was, lees dan snel verder. Want dat zijn niet de enige gasten… Denk maar eens aan de klusjesmensen, de boodschappenbezorgers of een gewone voorbijganger. De deur van dit gezellige huisje op de heuvel staat voor iedereen open!

Dit kleurrijke prentenboek past goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2023: Bij ons thuis. In dit dolle huis kan en mag alles, het is er iedere dag feest. En dat zie je ook terug in de fantastische illustraties vol details. Dit boek is een plaatje, je kan er naar blijven kijken. Op iedere illustratie valt zoveel te ontdekken en daarnaast is de diversiteit in de mens ook goed weerspiegeld. De tekst is geschreven op rijm, dit maakt het een goed voorleesverhaal voor jonge kinderen.

Voor lezers die graag boeken verslinden, want er kan er altijd eentje bij! Voor te lezen aan kinderen vanaf 3 a 4 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *